luni, 21 septembrie 2020

Prima revistă editată de A.N.C.M.R.R. din M.A.I. – Filiala „Pintea Viteazu” Maramureș „LEX ET HONOR”

 


Un colectiv de redacție format din col.(r) Gavril Babiciu, col.(r) Iosif Coroiu și col.(r) Gheorghe Neag au pus bazele primei reviste, denumită „LEX ET HONOR”. Astfel, la 26 iunie 2017 apare primul număr al revistei, în care au prezentat articole deosebite atât colegi din cadrul asociației noastre, cât și alți reprezentanți ai unor instituții publice sau ai altor asociații asemănătoare.

La început de drum!

Cuvintele trebuie să circule ca banii, spunea un cronicar român. Cuvintele trebuie alăturate și înșiruite pe coala de hârtie numai dacă ele exprimă o idee, un îndemn sau o chemare. Altfel sunt vorbe goale.

Prin conținutul acestei reviste „LEX ET HONOR”, năzuim ca prin cuvinte puține să ne facem auziți, mai întâi de către foștii colegi, care zi de zi, mai fac câte un pas pentru a ni se alătura; dar mai ales pentru camarazii noștri rezerviști care sunt conștienți că numai împreună ne putem găsi adevăratul rost al vieții pe care o mai avem de trăit.

„Cuget, deci exist” (Cogito ergo sum/ René Descartes), este un alt semnal pe care dorim să fie bine perceput. Experiența noastră mai poate fi de folos celor care doresc cu adevărat să rezolve cazurile cele mai complexe. Versiunile și ipotezele pentru găsirea celor mai eficiente căi de urmat în soluționarea unor spețe cu autori neidentificați întotdeauna sunt rodul muncii colective și al îmbinării teoriei cu practica, al tinereții cu experiența, al valorificării cazuistice în domeniul respectiv.

De aceea vă invităm pe toți, dragi camarazi, să fiți alături noi în această călătorie a amintirilor și vieții noastre cotidiene pentru a ne împărtășii unii altora clipe, momente, evenimente, acțiuni, misiuni, gânduri și sentimente în rubricile acestei reviste a cărei deviză este: LEGE și ONOARE!

 

                                                                                                        pr. Radu Botiș

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu