duminică, 20 septembrie 2020

Lecții de învățat. Liviu Borlan și muzica – dincolo de vârstă

 


                                                                                                              de Viorica Pârja

 Dacă e septembrie, ar fi trebuit să fie Festivalul Internațional Coral Liviu Borlan. Un eveniment de rezonanță internațională, dedicat muzicii și celor care o fac. 2020 ar fi însemnat cea de-a 10-a ediție a manifestării muzicale, care poartă numele compozitorului Liviu Borlan. Fascinat de tot ce înseamnă Maramureșul, dar mai ales fascinat de muzica locului. De folclor. Izvorât din însuși felul de viață al maramureșeanului. Festivalul care-i poartă numele a adus în Baia Mare elita muzicală corală din Europa. Organizatorii festivalului sunt Corala ARMONIA și Asociația Prietenii Armoniei.

Așa cum a declarat de atâtea ori Alexandru Nicolici, directorul asociației, corala ARMONIA este o continuitate a tradiției corale din Maramureș, iar Festivalul „Liviu Borlan” este un moment pe care trebuia să-l cristalizeze ARMONIA în devenirea ei. Etapele s-au ars și în 2011 erau toate condițiile de suport pentru festival. Partea tehnică, organizarea, sistemul de jurizare au fost gândite pentru un start bun și dezvoltarea ulterioară, la standarde internaționale, a Festivalului.

Anul acesta am fi avut ediția a X-a. N-a fost să fie! Dar Liviu Borlan, validat prin vreme, și muzica sa sunt dincolo de vârstă! Ferice de tine, Liviu Borlan, că te bucuri de o așa postumitate!

Sperăm într-un 2021 mai bun. Cu noi și cu muzica!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu