luni, 28 septembrie 2020

Cele mai toxice alimente din comerț

 

Medicii și specialiștii în nutriție au un avertisment dur pentru populație. Potrivit acestora, rafturile magazinelor sunt pline de  adevărate „bombe” pentru sănătate. Românii trebuie să stea departe de ele, mai ales copiii şi bătrânii.

Potrivit celor mai recente studii efectuate de specialiști în domeniul sănătății și nutriției, pe lista celor mai toxice alimente se regăsesc produse precum margarina, guma de mestecat, băuturile răcoritoare, dar și unele dulciuri. Mai mult, datele strânse în ultimii ani arată că alimentele pe care le consumăm au o strânsă legătură cu apariția obezității și diabetului.

Cei care consumă în mod regulat alimente ce conțin aditivi sintetici pot duce la destabilizarea sistemului imunitar pe care îl păcălesc să producă un număr mai mare de anticorpi. Aceștia vor ajunge, în final, să lucreze împotriva organismului uman, jucând un rol important în apariția și dezvoltarea tumorilor canceroase.

1.      Margarina, cel mai toxic aliment pe care îl mâncăm

Cercetătorii au conchis că margarina este cel mai toxic aliment disponibil pe rafturile magazinelor. Margarina a apărut în al Doilea Război Mondial, atunci când s-a raţionalizat untul. Produsul a fost  îmbogăţit cu tot felul de coloranţi, aromatizanţi şi vitamine sintetice care formează o adevărată bombă.

Grăsimile sintetice ce nu pot fi arse de organism se depun pe membrana celulelor sistemului imunitar, paralizându-l prin depozitarea în țesuturi. Rezulatele pentru inimă, creier și circulația sangvină sunt dezastruoase.

2.      Supă la plic ajută la dezvoltarea cancerului

Banalele supe la plic conțin un exces glutamat de sodiu, E621, adică substanţa care dezvoltă cel mai uşor cancerul. Peste 90% din conţinutul unui plic este mooglutamat de sodiu, adică substanţe care ne dau senzaţia că în supă avem morcov şi pătrunjel, dar nu e deloc așa.

3.      Gustoasa gumă de mestecat, inamicul numărul unu pentru copii

Guma de mestecat pentru copii este foarte toxică. În producerea ei sunt folosite nu mai puţin de şapte-opt substanţe chimice, cele mai multe nocive. Cine mestecă regulat gumă se expune colesterolului (E320), unor  boli ale aparatului bucal (E330, acid citric), precum și  cancerului (950 si E951).

4.      Sucurile, pline de sustanțe nocive

Cele mai multe dintre sucuri conţin acid citric (E330) sub formă de sare de lămâie. Băuturile cu aromă de citrice sunt printre cele mai periculoase. Coloranții folosiți, E102 și E110, sunt foarte periculoși.

5.      Dulciurile sunt la fel de dăunătoare

 

 Gemurile din comerţ, pufuletii, bomboanele intens colorate sau zahărul conservat o perioadă lungă sunt la fel de dăunătoare pentru organismul uman. Producătorii au inventat noi denumiri pentru zahăr, dintre care cel mai nociv este aspartamul (E950 și E951), care duce la provocarea a nu mai puțin de 70 de tipuri de boli mortale.

 

Autor: Ioana Bucur

Sursa: Impact

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu