marți, 29 septembrie 2020

Ce spune Biblia despre pandemii?

 

Răspunsul Bibliei

Biblia a prezis că, în ultimele zile, aveau să fie epidemii, inclusiv pandemii. (Luca 21:11) Însă pandemiile nu sunt o pedeapsă de la Dumnezeu. De fapt, prin intermediul Regatului său, Dumnezeu va pune capăt, în curând, tuturor bolilor, inclusiv pandemiilor.

·        A prezis Biblia pandemii?

·        I-a pedepsit vreodată Dumnezeu pe oameni cu boli?

·        Este pandemia din prezent o pedeapsă de la Dumnezeu?

·        Vor fi eliminate pandemiile odată pentru totdeauna?

Versete biblice despre boli. A prezis Biblia pandemii?

Biblia nu prezice anumite boli sau pandemii, cum ar fi COVID-19, SIDA, tuberculoza, malaria sau gripa spaniolă. Totuși, ea prezice „epidemii” și „boli ucigătoare”. (Luca 21:11; Revelația 6:8) Ele fac parte din semnul ‘zilelor din urmă’, perioadă numită și ‘încheierea sistemului’. (2 Timotei 3:1; Matei 24:3)

 I-a pedepsit vreodată Dumnezeu pe oameni cu boli?

Biblia menționează câteva situații în care Dumnezeu i-a pedepsit pe oameni cu boli. De exemplu, el i-a lovit pe unii cu lepră. (Numerele 12:1-16; 2 Regi 5:20-27; 2 Cronici 26:16-21) Dar acestea au fost cazuri izolate și au constituit o judecată pe care Dumnezeu a adus-o asupra unor persoane care s-au răzvrătit împotriva lui.

 Este pandemia din prezent o pedeapsă de la Dumnezeu?

Nu. Unii susțin că Dumnezeu se folosește de pandemii și de boli pentru a-i pedepsi pe oameni. Biblia însă nu susține acest punct de vedere. Iată câteva argumente.

Unii dintre închinătorii lui Dumnezeu, atât din trecut, cât și din prezent, au suferit din cauza bolilor. De exemplu, despre Timotei, un bărbat fidel, Biblia spune că ‘se îmbolnăvea des’. (1 Timotei 5:23) Însă nu lasă să se înțeleagă că boala lui ar fi fost o dovadă a dezaprobării divine. Și în prezent, unii slujitori fideli ai lui Dumnezeu se îmbolnăvesc. În cazul epidemiilor, mulți dintre ei se infectează doar pentru că se află la locul nepotrivit în momentul nepotrivit. (Eclesiastul 9:11)

Biblia mai învață că timpul ca Dumnezeu să-i pedepsească pe cei răi nu a sosit încă. În prezent, noi trăim „într-o zi de salvare”, adică într-o perioadă în care Dumnezeu îi invită pe toți oamenii să se apropie de el și să fie salvați. (2 Corinteni 6:2) El face această invitație, de exemplu, prin intermediul unei lucrări mondiale de predicare a ‘veștii bune despre Regat’. (Matei 24:14)

 Vor fi eliminate pandemiile odată pentru totdeauna?

Da. Biblia prezice că, în viitorul apropiat, nimeni nu va mai fi bolnav. Sub domnia Regatului său, Dumnezeu va elimina toate bolile. (Isaia 33:24; 35:5, 6) El va înlătura suferința, durerea și moartea. (Revelația 21:4) De asemenea, îi va readuce la viață pe cei care au murit, astfel încât și aceștia să se bucure de sănătate aici pe pământ în condiții perfecte. (Psalmul 37:29; Faptele 24:15)

 Versete biblice despre boli

Matei 4:23: „[Isus] a străbătut toată Galileea, predând în sinagogile lor, predicând vestea bună despre Regat și vindecându-i pe oameni de orice boală și de orice infirmitate”.

Semnificație: Miracolele lui Isus au demonstrat la scară mică ce va face Regatul lui Dumnezeu pentru omenire.

Luca 21:11: „Vor fi . . . epidemii”.

Semnificație: Bolile larg răspândite fac parte din semnul zilelor din urmă.

Revelația 6:8: „Iată: un cal gălbui! Cel ce stătea pe el se numea Moartea. Mormântul îl urma îndeaproape. Și li s-a dat autoritate . . . ca să omoare cu . . . boli ucigătoare”.

Semnificație: Profeția despre cei patru călăreți ai Apocalipsei a prezis pandemiile din timpurile noastre.

                                                                                                 Octavia C.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu