luni, 28 septembrie 2020

Șapte cazuri de COVID-19 au fost depistate, în urma testării, la echipa masculină a CS Minaur Baia Mare


 Oricâte măsuri s-au luat, iată că și echipa masculină a CS Minaur se confruntă cu problemele legate de noul Coronavirus. Primul caz a fost depistat încă din ziua de 23 septembrie, cu simptome apăture încă de duminică, 20 septembrie. în urma confirmării faptului că sportivul Călin Căbuț a fost pozitiv la două teste consecutive, în data de 25 septembrie toată echipa a fost supusă unei noi testări. Din păcate, rezultatele au confirmat ca pozitivi încă șase sportivi de la clubul Minaur: Robert Nagy, Albert Cristescu, Andrei Buzle, Milan Kotrc, Mihai Dobra și Paul Oargă.

Jucătorii și antrenorii echipei au fost liberi după turneul de la Sf. Gheorghe, iar Călin Căbuț n-a participat la reunirea lotului din 23 septembrie. Ultimul meci al echipei noastre la turneul de la Sf. Gheorghe a fost în data de 17 septembrie, împotriva echipei CSM Bacău, care a raportat mai multe cazuri de Covid-19.

Călin Căbuț n-a mai avut din acea zi contact cu echipa, exceptându-i pe Milan Kotrc și Robert Nagy, dar nici aceștia nu și-au reluat pregătirile. Albert Cristescu a fost coleg de cameră la Sf. Gheorghe cu Călin Căbuț, dar ei n-au mai avut niciun contact direct după revenirea acasă.

Mâine, 29 septembrie, se va efectua o nouă testare a jucătorilor și staff-ului de la Minaur. Precizăm că în perioada 4-10 octombrie este programat al doilea turneu, tot la Sf. Gheorghe.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș comunică confirmarea celor șapte cazuri, jucători din cadrul CS Minaur Baia Mare, infectați cu SARS-CoV-2. Direcția de Sănătate Publică Maramureș a declarat focar la echipa masculină de handbal. Toată echipa de handbal și staff-ul a fost testat, iar rezultatele probelor de laborator sunt negative.

În conformitate cu prevederile Ordinului nr. 978/1442/2020 pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului tineretului și sportului și al ministrului sănătății nr. 780/1.432/2020 pentru aprobarea regulamentelor privind condițiile necesar a fi respectate pentru accesul în bazele sportive, în vederea practicării sporturilor individuale în aer liber, pentru practicarea sporturilor de echipă în aer liber de către sportivii de performanță, pentru reluarea activității de natație în bazinele acoperite și în aer liber din România, în vederea desfășurării de către sportivii profesioniști, sportivii de performanță și/sau legitimați a activităților sportive în spații închise, respectiv în vederea desfășurării activităților de pregătire fizică în săli de fitness și aerobic din 20 august 2020, persoanele al căror test este negativ şi care nu au fost identificate drept contacţi în urma anchetei epidemiologice îşi continuă activitatea sportivă. De asemenea, contacţii persoanelor pozitive, stabiliţi ca atare în urma anchetei epidemiologice sunt testați, iar dacă rezultatul testului de laborator este negativ, aceştia îşi vor relua activitatea sportivă, inclusiv în ceea ce priveşte participarea la competiţii oficiale.

                                                                                                         C.S.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu