miercuri, 9 septembrie 2020

PROFESORII MERITĂ!


 “Să fie bine, ca să nu fie rău” a zis la un moment dat Regele nostru Gică Hagi, și toată lumea l-a luat în balon, iar “cugetarea” este obiect de bășcălie chiar şi după ani.

“O să fie bine, dacă va fi. Dacă nu, nu!” este replica peste timp a ministresei de la Educație, cea care confirmă (de pe cea mai înaltă treaptă socială) că Hagi nu este o întâmplare şi arată de ce suntem acolo unde suntem, cu analfabetismul funcțional, ca civilizație, ca tot…

Dacă ăsta este ministrul, cel aflat în fruntea profesorilor şi educatorilor, apoi ce pretenții mai putem avea de la un fost fotbalist, oricât de genial ar fi fost el?!

Dacă aştia sunt profesorii, dacă așa înțeleg ei viața lor, binele public şi social, ce pretenții să mai avem de la elevi? Şi ca să n-o zic eu din afara sistemului, am s-o citez pe Maleny, Profa de română, colegă cu ei, cunoscătoare a “speciei”:

“Daaaa, profesorii merită (cei mai mulți dintre ei) să li se dea….nimic. Câtă revoltă, câtă înverșunare pentru toate măririle salariale, pentru tichetele de vacanță, câtă ură la adresa guvernului care le burdușea buzunarele, nu am văzut în viata mea.

Îmi aduc aminte cum reacționau la fiecare gafă făcută de Dăncilă, cum făceau isterii peste isterii, iar acum, când toată țara este umilită de hoardele de analfabeți aflați în guvern, de analfabetul din ,,capul satului”, vorba lui Preda nu aud nicio silabă, măcar. Nimic…nimic….

Tac ca ăla în iarbă. Asta e….meritați cu vârf și îndesat….Și răul abia începe….Știți de ce? Pentru că Dumnezeu nu doarme, iar ticăloșia, mai devreme sau mai târziu, se plătește!!!

P.S. Îmi pare rău că vor suferi și unii care nu merită asta!”

Autor: Dorel Bălașa

Sursa: Dorel Bălașa Facebook

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu