marți, 6 octombrie 2020

O simplă viroză sau început de infecție cu noul coronavirus?!

 


O simplă viroză sau început de infecție cu noul coronavirus? Mulți pacienți care resimt simptomele unei simple viroze sunt îngrijorați că ar fi putut contacta de fapt,  noul coronavirus. Medicii speciliști pot sa acă diferența și tot ei sunt și cei care ne încurajează să adminsitrăm vaccinul antigripal.

 Pentru că o banală răceală, o viroză sau infecția cu Covid-19, prezintă simptome asemănătoare, medicii ne ajută să facem diferența.

 ”Din păcate, a reuși să faci diferența între o banală viroză și semnele de început a unei infecții cu virusul Sars Cov-2, e foarte greu. Astfel, dacă tușiți, aveți febră, vă doare pieptul, vă doare capul, este posibil să fie vorba și despre o infecție cu Sars COV-2. Dacă doar vă curge nasul și nu faceți febră sau doar febră mică, vă doare un pic gâtul și nu sunt alte semne, e foarte probabil să fie o banală viroză, și atunci, nu este ceva grav”, menționează medicul specialist în medicină generală, Gheorghe Lascu.

 În acest moment trebuie consultat, în primul rând, medicul de familie.

 ”Pentru că în acest moment, în România este permisă consultația la distanță, puteți contacta medicul de familie, care, în funcție de simptomele pe care le prezentați, vă poate indica un tratament pentru următoarele zile sau vă cheamă la cabinet pentru o consultație”, spune Gheorghe Lascu.

 Schimbările de temperatură încep să se facă resimțite. Sezonul virozelor și a gripelor ne poate da mari bătăi de cap. O soluție ar fi, vaccinarea, spune medicul specilist în medicină generală, Gheorghe Lascu.

 ”Deocamdată a venit doar o primă tranșă de 25 de flacoane, pentru grupa de vârstă 3-6 ani. Urmează să primim o nouă tranșă pentru copiii cu vârste cuprinsă între 6 luni și 3 ani, după ccare, după jumătatea lunii octombrie, vom primi vaccinul pentru adulți. Între timp, vă puteți cumpăra vaccinul din farmacii și să vă vaccinați la medicii de familii sau la un centru  de permanență sau la camera de gardă”, precizează Gheorghe Lascu.

 Celor care aduc argumente în defavoarea vaccinării, medicul le răspunde.

 ”Sunt foarte multe discuții online, unii vehiculau că dacă te vaccinezi antigripal, la o posibilă testare anti Covid-19, testulvă poate ieși pozitiv. Sunt povești, invenții. Vaccinul vă protejează împotriva gripei și doar a gripei. Asta nu înseamnă că nu puteți face o viroză, o  amigdalită, rinofaringită, chiar și o pneumonie bacteriană. Este însă foarte important să te vaccinezi, mai ales dacă sunteți bolnavi cronic, vaccinul e benefic pentru copiii cu risc, cei care au bronșite, astm, vaccinați și gravidele, dacă sunt în perioada potrivită, pot beneficia de vaccinare împotriva gripei și gravidele”, spune Gheorghe Lascu.

  Vaccinurile gripale ajuta organismul să dezvolte anticorpi împotriva virusurilor gripale, în aproximativ două săptămâni după administrare. Acești anticorpi asigură.

Sursa: MaraMedia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu