joi, 29 octombrie 2020

CHINA COMMUNISTA: NOU LIDER MONDIAL?

 Octombrie 29, 2020


Nu am mai scris despre China de mai multe luni. Intre timp, ne-au atras atenția mai multe articole, dintre care vă recomandam două: How China Threatens American Democracy / Cum amenință China democrația americană [Link: https://www.foreignaffairs.com/.../how-china-threatens...] și China Thinks America is Losing / China crede că America pierde. [Link: https://www.foreignaffairs.com/.../china-thinks-america...]

Aceste articole ne confirma intuiția formulată pe la începutul pandemiei: nu e exclus ca anul 2020 să fie cel în care China comunistă va înlocui SUA ca putere mondială. Un lucru pe care mass media occidentală abia îl așteaptă, iar publicul european îl găsește de bun augur. Un număr infim de europeni au o impresie bună despre SUA dlui Trump (8%), dar un număr mai mare au o impresie bună despre Xi și China comunistă. E posibil ca ceea ce mass media și europenii își doresc să se întâmple, se va întâmpla, de fapt.

SUA deja a scăpat societatea globală de trei cataclisme mondiale în doar 100 de ani: Primul Război Mondial, al Doilea Război Mondial, și colapsul comunismului sovietic și est-european. America a câștigat "the arms race / cursa înarmării" cu lumea comunistă. Între timp, însă, s-a ridicat, cu ajutorul băncilor și firmelor occidentale, o nouă putere mondială: China comunistă.

E indoielnic ca americanii vor mai dori să apere lumea de pericolul chinez. Sunt istoviți de propaganda anti-americană internă și externă, de atacurile permanente la adresa lor și a caracterului lor, și sunt tot mai puțin interesați să-i ajute pe cei care constant îi denigrează.

Doresc și ei ceea ce europenii au deja: o societate scandinavă unde se muncește puțin, vacanțele sunt lungi, taxele pe corporații sunt mari, impozitele sunt și ele mari, dar statul secular îți asigură, cel puțin în teorie, o viață liniștită de la naștere (daca ai șansa să te naști) până la moarte. Își doresc și ei asigurare medicală universală, mai multe subvenții și programe de asistență socială gratuite ("free") și mai puține cheltuieli militare.

Asta înseamnă, în final, mai puține resurse pentru a purta politici globale pentru protejarea lumii occidentale. Ceea ce e regretabil, pentru că, după autorii articolelor de mai sus, situația actuală e la fel de serioasă ca în anii 1930 când a avut loc ascensiunea Germaniei naziste și a dictaturii lui Stalin, fără ca puterile de atunci să reacționeze pe măsură ori deloc.

China comunistă: noi agresiuni

China și-a intensificat acțiunile agresive în acest an al pandemiei. Își folosește puterea economică și tehnologică de care dispune pentru a imprima o viziune totalitară, atât în interior, cât și în afara ei.

În China, cetățenii sunt obligați să descarce propagandă comunistă pe telefon, de genul "Învățăturile și gândirea Tovarășului Xi". De necrezut, în SUA ziarele și universitățile promovează propaganda comunistă chineză. China cumpără cantități uriașe de reclame în presa americană și donează sute de milioane de dolari universităților prestigioase din SUA.

Astfel, publicațiile, stațiile de radio și televiziune și universitățile nu publică nimic negativ la adresa Chinei. Când, de exemplu, proprietarul echipei de baschet Houston Rockets și-a exprimat simpatia față de protestatarii din Hong Kong, China a anunțat că nu va mai transmite meciurile echipei pe televiziunea chineză.

Toate marile companii aeriene au scos din publicațiile și siturile lor web referințele la Taiwan, iar Mercedes Benz și-a cerut scuze de la China pentru că a citat, în unele din publicațiile lor, din Dalai Lama.

Prin hacking, China a ajuns să posede informațiile private ale unei jumătăți din populația Americii. China a luat măsuri economice împotriva Australiei după ce Australia a cerut unei organizații mondiale să investigheze originea virusului Covid-19. A impus tarife pe anumite produse agricole australiene.

La nivel de organizații mondiale, China domină ONU. China deține 4 din cele 15 organizații mondiale ale ONU. SUA, Franța, Rusia și Marea Britanie dețin doar câte una. China totalitară, anti-drepturile omului, a intrat în Consiliul Drepturilor Omului, după ce SUA s-a retras.

Spionajul economic chinez se intensifică. China a încercat să spargă laboratoarele occidentale care fac muncă de cercetare pentru a găsi un vaccin contra coronavirusului. Huawei transmite autorităților chineze informațiile private ale persoanelor care folosesc tehnologia Huawei. [Notă: Suedia tocmai a anunțat că nu va folosi tehnologia Huawei pentru G5: https://www.di.se/ledare/ratt-med-ett-oppet-nej-till-huawei/]

Anul acesta, China a expulzat un număr record de jurnaliști străini. Tot la 10 ore, SUA deschide un nou proces împotriva persoanelor suspectate de spionaj în favoarea Chinei. Tik Tok cenzurează. Într-un singur an a închis 179.000 de conturi pentru că promovau "propagandă" anti-chineză.

Biblia este reinterpretată în mod oficial pentru a sprijini ideologia comunistă și socialismul chinez.

Practic vorbind, pare ireal ce citești despre China. În vara acesta, SUA a emis un raport, pe care vi l-am făcut cunoscut la vremea potrivită, conform căruia China a depășit SUA în anumite domenii militare.

Occidentul este nepregătit pentru aceste provocări care se țin lanț. America e divizată. Mass-media din SUA cenzurează opiniile negative la adresa Chinei. Anarhia Americii distrage atenția autorităților de la pericolul pe care China îl reprezintă. Europa e în declin, nu deține puterea de a se opune agresiunii chineze, așa cum nu a avut curajul să o facă nici în anii 1930.

Europa e preocupată cu pandemia și boicotul împotriva Rusiei, în timp ce China cenzurează chiar și documentele emise de Parlamentul European, pentru a se asigura că ele nu conțin comentarii negative la adresa Chinei.

În ultimii 4 ani, America și Occidentul s-au focalizat pe anihilarea Administratei Trump. Au ignorat China, Coreea de Nord, Iranul. Au fost 4 ani irosiți, un interval de timp în care se puteau face multe, ani pe care nu îi putem răscumpăra. Dacă dl Trump va pierde alegerile din 3 noiembrie, inițiativele dânsului de prevenire a instaurării Noii Ordini Mondiale Chineze vor fi băgate sub preș.

Votati pe dl Trump pe 3 noiembrie!

Recomandam tuturor romanilor cu cetatenie americana sa-l voteze pe dl Trump pe 3 noimebrie.

Personalitatea dlui Trump irita pe multi, inclusiv pe cei din miscarea conservatoare si republicana. Mass media ne-a programat gusturile si predilectiile sa votam cu emotiile nu cu ratiunea. L-a  demonizat pe dl Trump de mai bine de 4 ani si continua sa o faca. A reusit sa il faca pe dl Trump de nesuferit peste tot in lume.

Va indemnam, insa, sa votati cu ratiunea. Dl Trump a facut ce a promis: a dus o politica conservatoare, atit valorica cit si economica. A implementat politica care a promis-o acum 4 ani si care i-a cistigat increderea si voturile cetatenilor. A promovat valorile crestine. A stopat instituirea revolutiei sexuale. Incearca chiar sa o si dezinstitutionalizeze. A promovat si continua sa promoveze libertatea religioasa. A promovat valoarea intrinseca a vietii si dreptul la viata al copiilor nenascuti. A prevenit finantarea avortului din fonduri publice. A plasat in functii judiciare crestini conservatori care au implementat, pina acum, valorile crestine. A plasat in Tribunalul Suprem al SUA trei judecatori conservatori, un numar record pentru un Presedinte american. Influenta dlui Trump va continua si dupa al doilea lui mandat si va influenta directia valorica a Americii cel putin pina la mijlocul Secolului XX.

Dl Trump a aparat suveranitatea Americii si a atentionat lumea privind asaltul globalismului impotriva suveranitatii nationale. A protejat granitele Americii de migranti. A asigura pacea in lume. Nici un razboi nu a fost declansat pe perioada presedintiei lui.

Dl Trump a recladit vigoarea economica a Americii, a barat ascensiunea Chinei, si a confruntat gigantii tehnologici totalitari ai zilelor noastre: Facebook, Twitter, Google etc.

Dl Trump dovedeste o acuitate mintala de invidiat pentru o persoan de virsta lui. Contracandidatul lui, dl Joe Biden, da semne de dementa, se incurca in cuvinte si confunda persoanele si evenimentele. Uneori declara ca el candideaza pentru Senat nu Presedinte. In loc sa faca referinta la "sotul" lui Kamala Harris, fare referinta la "sotia" lui Harris. In loc sa faca referinta la dl Trump, il confunda uneori cu fostul presedinte Bush. Cind nu citeste un discurs, se pierde in cuvinte, amesteca cuvintele, le rosteste pocit.

Nu, o astfel de persoana, suferinda la nivele multiple, nu poate reprezenta America si The Free World.

Votati Trump!

ARTICOLUL 16 DIN DECLARATIA UNIVERSALA A DREPTURILOR OMULUI 

Articolul 16 din Declaratia Universala a Drepturilor Omului afirma: "Cu incepere de la implinirea virstei legale, barbatul si femeia, fara nici o restrictie in ce priveste rasa, nationalitatea sau religia, au dreptul de a se casatori si de a intemeia o familie. ... Familia constituie elementul natural si fundamental al societatii si are dreptul la ocrotire din partea societatii si a statului". Familia romana isi cere drepturile. Aceste drepturi le pledam, le-am pledat din 2006 incoace, si vom continua sa le pledam. Sunt cele mai pretioase dintre drepturi dar si cele mai abuzate azi. Pretuiti-le!


ASOCIAȚIA FAMILIILOR DIN ROMÂNIA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu