duminică, 25 octombrie 2020

AM FOST (SI INCA SUNTEM) ATENTIONATI! DE CE NU REACTIONAM?

 


Un om înțelept nu votează împotriva intereselor lui. Dar tocmai asta se întâmplă în zilele acestea în România. Ce e mai grav e că am fost și încă suntem atenționați că cei pe care îi votăm nu ne promovează interesele, ci, dimpotrivă, le denigrează și le marginalizează. Cu toate acestea, creștinii continuă să-i voteze.

Srajerii de pe zidurile cetatii

România a fost și încă este binecuvântată să aibă "străjeri" care de ani de zile au înștiințat comunitatea creștină asupra extinderii non-valorilor și a pericolelor care se îndreaptă înspre noi. Cu toate acestea, majoritatea vastă a creștinilor din România încă rămân indiferenți față de lucrurile care se petrec în cetate.

Dincolo de Ocean, creștinii au fost binecuvântați cu bărbați și femei, intelectuali și scriitori prolifici, proveniți din toate confesiunile religioase creștine, care, la unison au atenționat, cu cel puțin o generație sau două în urmă, că pericole tot mai mari pentru creștini apar la orizont și că ei trebuie să se mobilizeze să le zădărnicească planurile. I-au atenționat să-și folosească drepturile civile pentru a-și apăra valorile, votând candidați creștini, candidând la funcții publice, dorind să dobândească funcțiile supreme de conducere în societate, tocmai cu scopul de a promova interesele comunității creștine. Uneori au reușit, alteori nu. Dar continuă să lupte.

Catolicii își au intelectualii lor: Ross Douhat, Mary Eberstadt, Mark Regnerus. Ortodocșii la fel, în primul rând pe Rod Dreher. La fel protestanții, pe Robert P. George, de exemplu, iar neoprotestanții și ei: o mulțime de intelectuali influenți, precum Russel More și Albert Mohler. Când acești oameni vorbesc ori scriu, comunitatea creștină din America reacționează, de obicei pozitiv. Și le urmează sfatul.

România are nevoie de intelectuali de talia lor. România, însă, nu poate nega că, în ultimii 15-20 de ani, a avut și ea "străjeri" care au atenționat comunitatea creștină privind pericolele care ne pândesc. Exemple de acest gen sunt multe: dl Ioan Alexandru, dl Petru Dugulescu, dl Petru Aldea, iar apoi mișcarea pro-familie și pro-viață din România. Cu toate acestea, din nefericire, creștinii continuă, în marea lor majoritate, să se lase fermecați de elita politică secularistă anti-valori, și continuă să-i dea voturile. Ne întrebam, cu îngrijorare, dacă comunitatea creștină a României va face același lucru pe 6 decembrie.

Churchill a atentionat europenii - in zadar

Gândindu-ne la aceste lucruri în ultimele zile, ne-a venit în minte Winston Churchill. În anii 30 ai secolului trecut, Churchill a fost "glasul celui ce strigă în pustie". Marginalizat de clasa politică britanică, mesajul lui public a fost insistent și consistent timp de mulți ani: Hitler și nazismul german sunt o amenințare pentru Europa și civilizație. A fost ignorat, unii politicieni simțindu-se chiar stingheriți în prezența acestui om și de mesajul lui. Churchill, însă, a persistat. Ce a prezis despre Hitler și Germania nazistă s-a întâmplat. În 1940 a fost desemnat Prim Ministru al Marii Britanii, obligația lui fiind să înfrângă nazismul. După 5 ani a învins. Ceea ce l-a plasat pe Churchill, un veritabil "statesman", în grupul marilor lideri politici ai secolului 20.

După 1945 a scris o carte voluminoasă despre război. Una din frazele lui memorabile este afirmația că "the English speaking peoples through their unwisdom, carelessness, and good nature allowed the wicked to return / națiunile vorbitoare de limbă engleză, prin lipsa de înțelepciune, nepăsare și naivitate au permis celor răi să redobândească" puterea în Germania.

Ne este teamă că, și în România, comunitatea creștină nu este atentă, acceptă să fie divizată, și, în loc de a preveni instaurarea răului în cetate, facilitează instituționalizarea răului prin "lipsa de înțelepciune, nepăsare și naivitate". Ar fi o mare bucurie pentru fiecare dintre noi să dovedim, pe 6 decembrie, că aceste impresii greșite.

Dacă nu candidează creștinii, candidează "ceilalți"

Si asta cu atit mai mult cu cit in acest an ne confruntam cu repulsia creștinilor din România pentru a candida la Parlament. Cei in tema ne spun ca este o muncă colosală să găsești candidați creștini care să candideze la funcții publice.

În același timp, suntem primii când e vorba de a critica mersul lucrurilor în cetate. Evităm, însă, sacrificiul necesar pentru stoparea răului. Majoritatea vasta dintre noi ne simțim confortabili în profesiile noastre, în afacerile pe care la avem, firmele pe care le deținem, cercurile de prieteni în care ne simțim bine, refuzând să facem ceva concret pentru schimbarea lucrurilor.

Suntem atenționați din nou: dacă creștinii nu candidează, candidează în număr record "ceilalți". În SUA anului 2020 un număr record de "minorități sexuale" candidează la funcții publice: https://www.reuters.com/.../us-usa-election-lgbt...] Tot recent s-a anunțat că numărul cel mai mare de "minorități sexuale" în Parlament, în întreaga lume, e Noua Zeelanda: https://www.nzherald.co.nz/.../CLEAKIDVKRIOQDF5ZO67EGIDCY/ Alegerea, deci, este a noastră.

ARTICOLUL 16 DIN DECLARATIA UNIVERSALA A DREPTURILOR OMULUI

Articolul 16 din Declaratia Universala a Drepturilor Omului afirma: "Cu incepere de la implinirea virstei legale, barbatul si femeia, fara nici o restrictie in ce priveste rasa, nationalitatea sau religia, au dreptul de a se casatori si de a intemeia o familie. ... Familia constituie elementul natural si fundamental al societatii si are dreptul la ocrotire din partea societatii si a statului". Familia romana isi cere drepturile. Aceste drepturi le pledam, le-am pledat din 2006 incoace, si vom continua sa le pledam. Sunt cele mai pretioase dintre drepturi dar si cele mai abuzate azi. Pretuiti-le!

JOIN US ON FACEBOOK / URMARITI-NE SI PE FACEBOOK!

Publicam comentariile noastre de joi si pe Facebook. Va rugam sa ne urmariti si sa deveniti prietenii nostri pe Facebook: https://ro-ro.facebook.com/Alianta.Familiilor/

VRETI SA FITI INFORMATI?

Buletinul informativ AFR apare in fiecare Marti si e dedicat mai mult stirilor de ultima ora, iar publicatia AFR online apare in fiecare Joi si e dedicata mai mult comentariilor si opiniilor. Cei care doriti sa primiti saptaminal stiri si comentarii la zi privind valorile si evenimentele legislative, politice si sociale care va afecteaza familiile si valorile, atit la nivel national cit si la nivel unional si international, sunteti invitati sa va abonati la buletinul informativ saptaminal AFR. Cum? Inregistrindu-va numele si adresa electronica pe pagina home a sitului nostru electronic www.alianta-familiilor.ro.  

FACETI-NE CUNOSCUTI!

Faceti-ne cunoscuti familiilor si prietenilor d-tra. Dati mai departe mesajele noastre si incurajati-i sa se aboneze. Va multumim.

ANUNTURI

Cei care doriti sa faceti anunturi prin intermediul AFR privind evenimente legate de familie si valori va rugam sa ni le transmiteti la office@alianta-familiilor.ro.

Alianta Familiilor din Romania

www.alianta-familiilor.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu