joi, 29 octombrie 2020

COMUNICAT- LIGYA DIACONESCU / revista INTERNAȚIONALĂ STARPRESS

 LIGYA DIACONESCU / revista INTERNAȚIONALĂ STARPRESS anunţa că FESTIVALUL TOAMNEI - care ar fi trebuit să aiba loc în perioada 10-11 noiembrie, la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, a fost anulat!

Traversăm o perioadă aparte, distinctă de multe dintre momentele pe care noi, românii, le-am avut de parcurs în ultimii 31 de ani de la evenimentul major care ne-a schimbat destinul: Revoluţia din decembrie 1989.
Suntem într-un an special în care ne ferim de un inamic invizibil: boala. Câte astfel de momente de cumpănă au traversat românii? Ce fel de situaţii au fost acestea? Cum se fereau bătrânii de boli? Cum au fost mutate hotarele satelor pentru a stăvili maladii ucigaşe? Cum era viaţa oamenilor şi a satelor în astfel de ani de molime, de război, într-o asiduă luptă pentru supravieţuire?
Cum s-a păstrat nealterata limba româna? Cum s-au păstrat tradiţiile? Ce creaţii literare minunate, cântece frumoase , picturi…nemuritoare ar fi trebuit să fie prezente la evenimentul nostru din acest an… la FESTIVALUL TOAMNEI din Dumbrava Sibiului….
Interdicţiile impuse în pandemie şi grija oamenilor de a se proteja de molimă au determinat ca FESTIVALUL TOAMNEI, organizat de LIGYA DIACONESCU / revista INTERNAȚIONALĂ STARPRESS să nu mai aibă loc în acest an, în perioada 10-11 noiembrie, la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, mulţi dintre participanţii din tara şi diaspora neputand fi prezenţi la eveniment.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu