joi, 29 octombrie 2020

Lecții de învățat. Dezordinea… gândurilor!

 

de Viorica PÂRJA
Se spune că ordinea în gânduri începe cu aranjarea locuinței și invers. Iar dezordinea este primul lucru care îți sare în ochi atunci când intri într-o casă. Oricât de curată ar fi aceasta, oricât de frumoasă ar fi mobila, sau decorațiunile din dotarea ei, dacă lucrurile sunt alandala peste tot, casa are un aspect neîngrijit. Este foarte importantă ordinea într-o locuință. Ea îți dă starea de echilibru de care ai nevoie. Așa încât există câteva aspecte pe care e bine să le aveți în vedere pentru propriul confort. Holul de la intrare să nu fie aglomerat și plin de încălțăminte sau haine.

Curățați pervazele și spălați ferestrele cât mai des. Degeaba ai o mobilă de bucătărie frumoasă, dacă e plină de tot felul de obiecte nepuse la locul lor după ce le-ai folosit. O canapea accesorizată cu câteva pernițe arată bine, dar prea multe lucruri așezate pe ea dau aspect de locuință care…zboară. Și pe măsuța pentru cafea e bine să nu rămână ceștile de cafea sau ambalaje de tot felul.
Polițele și rafturile sunt necesare într-o locuință, dar și acestea trebuie să fie curățate și ordonate, dezordinea atrăgând privirile. Evitați să folosiți rafturile bibliotecii pentru tot felul de mărunțișuri, care trebuie depozitate în alte locuri. Paturile nefăcute sunt și ele un lucru care creează disconfort.
Se mai spune că ordinea în gânduri începe și cu aranjarea patului. Asociația Națională a Somnului din SUA arată că persoanele care merg la culcare seara într-un pat curat și aranjat, se odihnesc mai bine, iar un pat nefăcut îți umbrește starea de spirit.
Sfaturi de luat în seamă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu