miercuri, 28 octombrie 2020

Consiliul Județean Maramureș a devenit membru în cadrul Rutei Cultural Turistice a Bisericilor de Lemn din România

 

Ministerul Economiei Energiei și Mediului de Afaceri a conferit azi Consiliului Județean Maramureș diploma de recunoaștere a calității de membru în cadrul Rutei Cultural Turistice a Bisericilor de Lemn din România. Recunoașterea a fost acordată în cadrul evenimentului ”Protejarea și valorificarea cultural-turistică a monumentului istoric Biserica de Lemn din Valea Crișului”, organizat de Agenția de Management al Destinației Bihor, Parohia Ortodoxă din Valea Crișului și Episcopia Română Ortodoxă a Oradei. Gestul vine ca urmare a faptului că proiectul ”Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord” a fost recunoscut în 28 august 2020 de către Serviciul Relații Internaționale și Afaceri Europene în Domeniul Turismului drept Rută Cultural Turistică dezvoltată pe plan regional.

Documentația pentru acreditarea acestei rute a fost realizată de o echipă mixtă formată din reprezentanți ai Direcției de Dezvoltare și Implementare Proiecte din cadrul Consiliului Județean Maramureș, Ministerului Economiei Energiei și Mediului de Afaceri și Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului.

Proiectul ”Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord”, implementat de Consiliul Județean Maramureș, are ca scop punerea în valoare a 16 biserici de lemn din Maramureș și, implicit, creșterea numărului de turiști în județ.

                                                                                                  CJMM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu