joi, 22 octombrie 2020

ȚSKA SOFIA - CFR CLUJ NAPOCA 0-2 şi CFR este primul lider al grupei A din Europa League

 

CFR Cluj Napoca a început cu dreptul și noua ediție de Europa League. La Sofia, în fața a 14.000 de fani gălăgioși, campioana României a fost pusă sub presiune în primele minute. Cu mult calm, experimentații jucători ai lui Dan Petrescu au tăiat elanul lui ȚSKA Sofia.

Într-o atmosferă ostilă, care a sfidat orice restricţii în plină pandemie, CFR a suferit teribil în primele 15 minute, apoi a controlat meciul şi l-a câştigat din două faze fixe.

CFR parcă a fost şi ea copleşită de atmosferă. Deşi a intrat cu o echipă extrem de experimentată, în care n-a existat niciun jucător sub 24 de ani, campioana noastră a suferit mult în start. A fost sufocată de ȚSKA şi doar paradele lui Bălgrădean au făcut să nu se schimbe tabela.

De un sfert de oră a avut nevoie trupa lui Petrescu pentru a se calibra şi pentru a intra şi în ritmul meciului, dar şi al tribunelor. E complicat ca după 8 luni în care fie n-ai jucat deloc, fie ai făcut-o doar în faţa unor stadioane goale, să poţi să te acomodezi imediat la o atmosferă încinsă. Păun a avut o semiocazie (18), dintr-un şut de la marginea careului, după care CFR a ţinut-o pe ȚSKA departe de buturile lui Bălgrădean. Cu organizare defensivă şi fără să rişte absolut nimic. Pentru Petrescu, 0-0 e întotdeauna foarte bun! Pauză!

Repriza secundă începe altfel. Cu CFR stăpână în teren, jucând mai agresiv, mai sus, mai aproape de poarta adversă. Şi cu un astfel de joc apar şi fazele fixe, iar la aceste momente, probabil că CFR e în Top 10 formaţii de pe tot continentul. Centrare perfectă Deac, reluare la fel Rondon. 0-1.

Apoi, CFR controlează în stil de mare echipă meciul. Se vede experienţa acumulată în sezonul trecut, cu nu mai puţin de 16 meciuri în Europa: jumătate în Champions League! Şi cum ȚSKA e vulnerabilă şi începe să sângereze, o echipă construită de Petrescu pe profilul unui prădător nu poate rata şansa de a ucide meciul.

Debeljuh a scos un penalty, pe care Ciprian  Deac l-a transformat şi a făcut linişte la Sofia. Victorie la debutul în grupele europene şi  Dan Petrescu mai arată încă o dată, nici nu mai era nevoie, ce nivel mare are ca antrenor.

Au marcat: Rondon '53, C. Deac '74 (pen.).

                                                                                                 Cristi SOMESAN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu