vineri, 30 octombrie 2020

Deputatul USR Vlad Emanuel Duruș: ”E nevoie urgentă de bani investiți în infrastructura sanitară”

 
Alianța USR PLUS Maramureș și-a desemnat candidații pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie.  Lista de la Camera Deputaților îi are în componență pe Brian Cristian – consilier local USR PLUS, Vlad Emanuel Duruș – deputat USR de Maramureș și pe Florin Barbur – președinte PLUS Maramureș. Pe lista Alianței pentru Senat se regăsesc Dan Ivan – președinte USR Maramureș, Măndița Baias – membră în Biroul Județean PLUS Maramureș și Ionel Năsui – membru în Biroul Județean USR și consilier local USR PLUS.

Deputatul USR de Maramureș Vlad Emanuel Duruș, candidat pentru un nou mandat de deputat,  a precizat pe pagina lui de facebook că Alianța USR PLUS va rezerva 1 miliard de euro în următorii 4 ani pentru a moderniza și construi spitale.

”Cu toții știm cum e cu spitalele de stat: clădiri vechi și insalubre, dotare precară, personal insuficient, materialele sanitare puține. Asta pentru că după 30 de ani în care mai mult s-a furat decât s-a investit în spitale, sistemul public de sănătate a ajuns și subfinanțat, și prost manageriat. Așa că e nevoie urgentă de bani investiți în infrastructura sanitară. 1 miliard euro sună impresionant, însă mai important este ce vom face cu acești bani.  Ne propunem ca prin Fondul Național de Modernizare a Infrastructurii din Sănătate să asigurăm co-finanțarea și finalizarea spitalelor regionale care au deja finanțare europeană dar pentru care lucrările nu au început – la Cluj, Iași și Craiova. Iar apoi Fondul va acoperi construcția de spitale noi întâi în București și Brașov , apoi și în alte centre universitare”, a precizat deputatul USR de Maramureș Vlad Emanuel Duruș.

Deputatul maramureșean a precizat că nu numai marile orașe merită condiții umane în spitale. Trebuie să fie asigurate standarde civilizate de tratament în toate spitalele României. De aceea se are în vedere inventarierea urgentă a unităților medicale care funcționează în condiții insalubre sau care pun în pericol siguranța pacienților. După care să fie demarate imediat procedurile de achiziții pentru renovarea lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu