sâmbătă, 21 noiembrie 2020

Baia Mare la 10 zile de a fi Capitală Europeană a Tineretului 2023


 Moment important pentru Municipiul Baia Mare. Astăzi, de la ora 16, echipa formată din Bianca Tătar, în calitate de reprezentantă a tinerilor din oraş, şi Cătălin Cherecheş, primarul Municipiului Baia Mare, vor susţine, în faţa juriului european, candidatura municipiului Baia Mare în ultima etapă din competiţia pentru titlul de „Capitală Europeană a Tineretului 2023”.

 Din cauza contextului creat de pandemia de COVID-19, prezentarea va avea loc online.

În finala competiţiei au mai rămas doar Baia Mare şi Lublin, din Polonia. Formatul stabilit de către organizatori constă în 20 de minute acordate echipei pentru prezentarea candidaturii şi 20 de minute dedicate întrebărilor din partea juriului.

Rezultatul final se va afla în 25 noiembrie, ora 19, într-o ceremonie oficială transmisă online.

Conceptul candidaturii municipiului Baia Mare este dezvoltat sub egida denumirii PLAY. Scopul PLAY este acela de a construi o scenă în care tinerii pot descoperi, învăţa şi funcţiona la potenţialul lor maxim, co-creându-şi oraşul, munca, viaţa şi viitorul.

Programul gândit pentru Baia Mare este construit în jurul a şase piloni cheie: City (Oraşul), Work (Munca), Life (Viaţa), Green (Verde), Safe (Siguranţă) şi Future (Viitorul), fiecare pilon având câte două iniţiative cheie care abordează teme de interes pentru tineri prin proiecte specifice la nivel local, regional, naţional şi european.

La crearea candidaturii a contribuit un grup de lucru extins alcătuit din tineri, lucrători de tineret şi reprezentanţi ai ONG-urilor de şi pentru tineret din Baia Mare, având sprijin din partea Grupului PONT, coordonatorii candidaturii municipiului Cluj-Napoca pentru acelaşi titlu. Candidatura a fost înaintată către Forumul European al Tineretului de către Municipiul Baia Mare şi Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale de Tineret din Maramureş, care au coordonat şi programul Baia Mare – Capitala Tineretului din România 2018-2019.

Vasile  Gherman

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu