sâmbătă, 28 noiembrie 2020

Vasile Dan Marchis, un agramat, copist, neşcolat sau un "geniu" neînţeles ?!









 Fotocopie din volumul lui Ioan Romeo ROŞIIANU , "PUNTE PESTE ANI", editura "eCreator, Colecţia "CRITICA", 2018

P.S. Este ultima dată când îi fac reclamă gratuită unui "confrate" tot mai singur şi mai "neînţeles". Nici măcar el nu se mai înţelege. Poarta prea multe facturi şi le încurcă....

13 comentarii:

  1. Face cariera de scrib batand drumul Clujului ... degeaba.

    RăspundețiȘtergere
  2. Vasile Dan Marchis25 ianuarie 2023 la 07:51

    Pe mine nu mă interesează filiala Băia Mare a LSR,de aceea într-un an nu am platit cotizație, dar am platit la Cluj și ce am avut din urmă. Cum a spus cineva că la filiala MM a LSR nouă din zece nu au substanță, și care au fost nu vor mai merge, nu vor fi mai mulți de 6-7 la întrunirea lor. Stiu discutii secrete! Așa cum despre Cenaclul MM cum au spus unii că ei sunt scriitori consacrați nu începători să meargă ca unii anonimi. Cine mai merge dintre membrii USR la cenaclul MM, doar rar câte unul doi invitați de doamna Florica Bud.Unde merg așa zise personalități,o fac doar să se bage ei pe ei în seamă și râd pe sub mustață de ceilalți anonimi. Tu nu știi,eu am auzit subtil vorbind pe unii cum îi defăimează pe ceilalți, ei pe ei se invită la diferite întruniri fie în Baia Mare sau prin localitățile din jur, cum ar fi Hideaga sau Seini. Ei se cred așa o " lume selectă" deoarece se invită doar ei pe ei, dar nu vad nu i bagă nimeni pe nouăsprezece din douăzeci în seamă în reviste de prestigiu. Eu în MM nu mai particip la întruniri decât dacă mă cheamă cineva personal la o lansare de carte sau la alte evenimente. În acest județ în 99% din cazuri nu mai merge nimeni pentru evenimentul în sine ci să se bage în seamă pe lângă cineva și dacă este invitat personal. Nouă din zece doar merg pe la așa zise "tabere" și " festivaluri" să întindă mâna după poptiroașe si medalii ieftine ca milogii la pomană după cozonac. Aici sunt doar găști separate, doar să se bage ei pe ei în seamă,prin funcții sau pe lângă X că e inspector sau director undeva. În 99% nu interesează pe nimeni ce se prezintă ci doar merg să se bage în seamă ei pe ei sau pe lângă cineva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mucles papagal hodorogit si esec scolar,moi paznic de cucuvele...

      Ștergere
  3. Domnule Dragos, pentru asemenea mesaje este aceea de a fi aruncate direct la gunoi. Orice email de asemenea factura nu merita citit/analizat si comentat. Pur si simplu selectati mesajul si apasati pe butonul "Spam". In curand toate mesajele de acest fel vor ajunge direct acolo unde le este locul. Astfel, fiecare dintre noi va avea mai mult timp pentru lucrurile frumoase din viata si nu-si va mai consuma neuronii cu vomitivele lui VeDeM din tarlaua Asuajului, de altfel un loc pitoresc!

    RăspundețiȘtergere
  4. VeDeM din tarlaua Asuajulu-gloaba cu aere de destept,un betivan si cam atat.Om cu clase putine.

    RăspundețiȘtergere
  5. Un ridicol contemporan! Ziua doarme, noaptea isi face cate o noua pagina de facebook, unde se cearta cu toata lumea, inclusiv cu el! Pai, asta-i om normal la cap?! Alungat din casa parinteasca de maica sa si sora lui, sta cu chirie prin Hatvan, ca acolo il tot vad in ultima vreme tragand de un carucior...

    RăspundețiȘtergere
  6. Marchis Vasile Dan12 februarie 2023 la 07:23

    Când până și cel mai mare poet născut din nația română Mihai Eminescu,a fost și este denigrat, defăimat, poreclit de scriitori/politicieni fără scrupule , la fel mulți alți poeți dintre cei mai mari au fost defăimați. Când cei care mi-i tot amintești n-au publicat niciodată nimic în cele peste 40 dintre cele mai prestigioase reviste din Romania și nu numai, în care eu sunt publicat cu peste 130 poezii (știi care sunt acestea, nu trebuie să le mai amintesc aici),nu văd cum își permit să vorbească din anonimatul lor, să și spună păreri fără noimă despre creația mea. Când 40 dintre cei mai mari scriitori și jurnaliști din Romania și nu numai, au publicat sumedenia de poezii menționate din creația mea, în 40 de reviste, orice cârcoteala făcută pe linie de neprofesionalism, invidie, răutate, indiferent de la cine vine este nulă. Voi fi publicat într-un număr viitor al revistei de mare prestigiu Litere, a cincea oară, și își permit anonimii invidioși și răutăcioși să tot carcoteasca? La această revistă, în care n-a publicat codrean de decenii, dar în care publică unii dintre cei mai mari scriitori din Romania, nici nu cred că pot cuteza să viseze unii anonimi care mi-i tot pomenești. Am primit răspuns prin mail de la 10 -12 reviste dintre cele mai prestigioase din Romania și nu numai că vor publica versuri din creația mea în numerele lor viitoare, și atunci ce cuvânt de 'incredere"au acești anonimi sau prea puțin cunoscuți pe plan literar, care mi-i tot pomenești tu? Aceste persoane care în viața lor nu au publicat nimic pe linie de poezie în reviste de prestigiu. Când aceștia vor avea în acest sens o activitate în publicații de seamă atunci să abordeze cu mine subiecte pe linie de poezie, până atunci nu are rost să mi pierd vremea cu ei. Nici măcar să mi-i tot pomenești fără noimă.

    RăspundețiȘtergere
  7. Marchis Vasile Danut22 martie 2023 la 04:25

    Poetul maramureșean Vasile Dan MARCHIȘ continuă seria publicațiilor (a douăsprezecea oară) la rubrica de autor în prestigioasa revistă „LITERATURA DE AZI”! Eu sunt un rasfatat al revistelor de prestigiu! Eu scriu unde vreau si cand vreau! Talentul meu e unic!

    RăspundețiȘtergere
  8. MARCHIS VASILE DAN28 martie 2023 la 03:30

    Am primit mesaj prin mail de la 3 dintre cele mai prestigioase reviste tipărite din România, de fapt cele mai prestigioase din regiunea Moldova, că mă publică în numărul lor viitor. Prietenii știu de ce! Dacă ex, prietenii, denigratorii, defăimătorii, invidioșii și răutăcioșii nu știu, sau că nu doresc să știe din cauza bolii de invidie care le macină ființa, le spun că revistele de prestigiu nu te publică după lingușeli și cunoștințe ci după o analiză drastică pe text în funcție de valoarea literară prin elemente de stil remarcabile și originalitate.
    Baftă!

    RăspundețiȘtergere
  9. MARCHIS VASILE DANUT2 aprilie 2023 la 20:54

    Măi nimeni în tufe, fițuică este capul tău cretinule, revista Sintagme codrene în format A4 are de la primul număr și până la cel mai recent intre 110 și 160 pagini. Așa cum un mare artist este chemat să cânte un anumit album de cântece în mai multe orașe din țară, sau că este difuzat pe mai multe posturi de radio și TV,este un caz benefic cum un poet este publicat cu unele poezii în mai multe reviste, măi neștiutor de nimic, asta înseamnă înseamnă că are valoare. Doar invidioșii și răutăcioșii spun că de ce este publicat un poet în mai multe reviste. Măi neștiutor de nimic, poetul publică deoarece este apreciat de majoritatea revistelor de prestigiu din Romania. Unii invidioși pot spune așa ceva să și apere cumva neputința lor că pe ei nu-i publică nimeni în reviste de prestigiu. Eu public în care reviste doresc, măi tu ești comandat și depinzi de toată lumea. Îmi spui tu mie amărât când eu pe linie literară nu depind de nimeni, sunt conducător al unei publicații apreciate pe plan național chiar de președintele național al Ligii Scriitorilor din România, domnul Al Florin Țene, și de alți mari scriitori. Cei care mi-i tot pomenești din Asuaju de Sus sunt în paralel cu literatura,nu am ce discuta cu ei în acest sens. Asta să știi. Eu la prestigiul meu doar stau în scaunul meu ergonomic și coordonez o publicație la care am sute de colaboratori și prieteni din 4 țări. Eu nu depind de nimeni pe plan literar. Prin stilul și originalitatea mea sunt apreciat de majoritatea revistelor de prestigiu din Romania și nu numai,nu mă comandă nimeni. Asta să știi. Eu sunt cel mai mare poet roman in viata!

    RăspundețiȘtergere
  10. Măi profesoraș de țară, ”fițuică” este poptiroșul de pe care tot scrii tu pe blogul tău. Când bloguri și grupuri pot face toți pe acest sistem de socializare, de la păcurari la demnitari, de la opincă la vlădică, de la argat la deputat, toți de-a valma care pot scrie pe ele ce le trece prin cap, fără ca unii ca tine să cearnă nimic, ci scriu acolo de-a valma toate naivitățile, nu mai spune tu ”fițuică”, în necunoștință de cauză la o revistă de prestigiu cu 117 pagini A4, cu 100-120 exemplare tipărite, în care sunt publicate nume de referință din peisajul literar-artistic românesc și internațional!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Taci din fleauca mai intarziat scolar si betiv talentat la dat pe gat licori ieftine....ca tine.

    RăspundețiȘtergere
  12. Marchis, nu te pune cu Dragos Gelu, a fost si este ofiter sub acoperire! Ti-am spus ca sa stii! Oricum la limba romana sta mai bine ca tine! Tu, asaujanule esti prost din nastere!

    RăspundețiȘtergere