sâmbătă, 28 noiembrie 2020

DOAR O OPINIE / Constantin GHEORGHE spune: "Ce i se întâmplă lui Teodosie nu are nicio legătură cu slujitul cu mască pe bot"

Prin ceea ce i se întâmplă lui Teodosie, sistemul ne avertizează că nu tolerează nicio formă de rezistență, nicio împotrivire la directivele și poruncile lui

 

Ce i se întâmplă lui Teodosie nu are nicio legătură cu slujitul cu mască pe bot, și nici cu înghesuiala din biserică. Nici măcar cu apelul lui de a veni la pelerinajul de Sfântul Andrei. Nu, e ceva cu mult mai ticălos. Sistemul ne avertizează că nu tolerează nicio formă de rezistență, nicio împotrivire la directivele și poruncile lui. Cine nu se conformează e călcat în picioare. Se asmut asupra lui câinii propagandei de partid și de stat. Este demonizat. Ridiculizat. Prezentat ca un soi de nebun ce vine din Epoca de Piatră a gândirii.

Comuniștii, când era vorba de dat șuturi în cur disidenților, o făceau mai discret, mai cu fereală. Chiar cu sfială, ca să zic așa. Acum brutalitatea tratamentului aplicat lui Teodosie, fără nicio perdea, este un avertisment clar pentru noi. Sistemul și-a scos la vedere câinii de luptă. Care mușcă fără să le pese de nimeni și de nimic. Când au mai dat buzna polițiștii și jandarmii în bisericii, să-i vâneze pe credincioșii fără ”mască”? Când au mai încercuit lăcașele de cult?

Scuza că așa ne feresc de infectare e bună. Dar nu de infectarea cu virusul lui Pește ne feresc, ci de infectarea cu virusul democrației. Ne ajunge câtă libertate am avut. Gata, s-a terminat! Înapoi în totalitarism, români! N-ați luptat pentru libertatea pe care v-o luăm? Să fiți sănătoși! Cum vi s-a dat, așa vi se și ia! Sistemul decide ce și cum! Voi nu știți ce e bine pentru voi!

Autor: Constantin Gheorghe

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu