duminică, 29 noiembrie 2020

Drum lin înspre ceruri, ”văruț” Niță Mărginaș!


 Din nou plâng, la aflarea veștii că un brav mirișean a plecat dintre noi, într-o lume mai bună. Este vorba de cantorul Bisericii Ortodoxe Mireșu Mare, Ioan Mărginaș. Îl cunosc din 1987, de când am fost colegi la IPIC CF. Lucra în echipa maistrului Mitică Cherecheș, șef de echipă Marin Mărginaș, fratele răposatului, un alt om care s-a grăbit să ajungă la stele.

Niță Mărginaș s-a bucurat sincer acum 17 ani când am ajuns învățător la Școala Gimnaziala Mireșu Mare și mi-a spus: ”Gelule, mirișenii sunt oameni dificili dar corecți, dar tu o să-i cucerești prin profesionalismul tău și bunătatea moștenită de la părinții tăi” și cred că așa s-a și întâmplat! Ne vedeam la evenimentele comunei  des și ne bucuram de revederea noastră de fiecare dată! Am fost nu o dată la el acasă și mă primea cu brațele deschise și mă făcea să mă simt important!

Deși era un munte de om, avea un suflet de copil, ceea ce îi sporea valoarea lui ca OM. Scriu cu lacrimi și grăbit și supărat fiindcă timpul nu mai are răbdare cu noi!

Și-a crescut cei doi copii în dragoste de Dumnezeu și i-a învățat că școala, adică educația este importantă! Îmi amintesc cum vorbeau colegii mei în sala profesorală de Florența, o elevă eminentă, care a făcut cinste școlii noastre! De Florian ce să mai zicem, absolvent de teologie, astăzi este un om la Primăria Mireșu Mare care te respectă și îți rezolvă problemele pentru care te duci acolo!

Drum lin printre stele VĂRUȚ NIȚĂ!

 Sunt alături de Rodica, Florian și Florența și de toți cei care l-au cunoscut și apreciat! Dumnezeu să-l odihnească în pace!

                                                                                             Gelu Dragoș

Foto: GDL

Un comentariu: