marți, 28 decembrie 2021

”VINDECAREA SUFLETULUI”

”...Biblia este o carte excepțională, în care sunt codificate legile dezvoltării sufletului. În Vechiul Testament este scris că, pentru păcatele unui om, Dumnezeu îi pedepsește pe urmașii săi până la a treia-a patra generație. Iar cea mai gravă pedeapsă i se cuvine unei femei desfrânate, ai cărei urmași sunt blestemați până la a zecea generație.
„Dumnezeu pedepsește”, „Dumnezeu vede tot” – de fapt, în aceste cuvinte sunt codificate legile existenței – legi în funcție de care câmpul karmic există și se dezvoltă.
Se poate spune despre câmpul karmic, primordial, că are o memorie absolută. Acolo sunt „înregistrate” toate sentimentele, gândurile și faptele noastre. Nimic nu dispare nicăieri. Câmpul nostru karmic are legătură cu subconștientul și sufletul, ține minte tot. În plus, această memorie se transmite copiilor și nepoților noștri. Sentimentul, plantat în suflet asemenea semințelor, încolțește.
Acumulându-se, emoțiile agresive atacă, în ultimă instanţă, nu oamenii care ne-au supărat, ci pe însuși Creatorul din care noi toți provenim. Iar agresivitatea subconștientă față de Dumnezeu sfârșește printr-o autodistrugere.
Mai întâi, un om primește semne care prevestesc viitoarele probleme. Acestea pot să fie neplăceri, traume, boli. Acestea pot să fie o trădare sau înșelăciune din partea oamenilor, inclusiv din partea celor apropiați.
Tot ce se întâmplă cu noi la exterior corespunde întotdeauna cu ceea ce se află în interiorul nostru. Starea noastră subconștientă determină tot ce se petrece cu noi în prezent și tot ce se va întâmpla cu noi în viitor. Aceste straturi se află adânc în suflet, iar emoțiile de suprafață nu influențează viitorul în mod deosebit.
Sentimentele ne formează viitorul într-o măsură mult mai mare decât faptele noastre. Dacă unui om i s-a declanșat un program de autodistrugere, atunci acesta începe să se îndrepte către boli și moarte, fără să conștientizeze măcar acest lucru. Și, deoarece conștientul nostru este, în fond, dirijat de subconștient atunci, din câteva variante de fapte, omul o va alege pe cea mai rea pentru sine. Și, în plus, va începe să-și argumenteze în mod logic alegerea.

Autor: S.N. Lazarev

Fragment carte ”VINDECAREA SUFLETULUI” disponibilă pe:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu