vineri, 24 februarie 2023

Natură, cultură, meșteșuguri și tradiții – un pic de Maramureș la ediția de primăvară a Târgului de Turism al României 2023

 

După un început de an în forță, care a presupus promovarea în cadrul unora dintre cele mai mari manifestări expoziționale de peste hotare, județul Maramureș este promovat și pe plan intern, în cadrul ediției de primăvară a Târgului de Turism al României 2023. În perioada 23-26 februarie, cele mai apreciate destinații turistice autohtone, dar și operatori din industrie își dau întâlnire în cadrul Pavilionului B2 al Romexpo.

La cea de-a 47-a ediție a acestui eveniment, județul Maramureș participă cu o delegație formată din reprezentanți ai Consiliului Județean Maramureș, ai Organizației de Management al Destinației Județene Maramureș, ai Ansamblului Folcloric Național „Transilvania”, ai Centrului Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș, ai Serviciului Public Județean Salvamont Maramureș și ai Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Seini. De asemenea, alături de aceștia, la standul județului se află și reprezentanți ai unor operatori de turism și structuri asociative din județul Maramureș, printre care se numără și Diana Iluț, reprezentant al Asociației Întreprinzătorilor Maramureș.

De la eveniment nu puteau lipsi nici meșterii populari, astfel că Petrică Codrea – specializat în meșteșugul lemnăritului, Mariana și Anuța Stan – specializate în meșteșugul țesutului, Tănase și Crina Burnar – specializați în meșteșugul olăritului și artistul vizual Ioan Borlean, specializat în pictura icoanelor pe sticlă vor pune în valoare meșteșuguri și tehnici artistice străvechi.

La această ediție, promotorii Maramureșului aduc în atenția publicului și posibilitățile de practicare a turismului activ la nivelul județului nostru, de la trasee de drumeție și bicicletă, la sporturi extreme și activități din sfera ecoturismului. De asemenea, vizitatorii standului au ocazia să afle mai multe despre comorile naturale ale Maramureșului de la Viorel Coroian, ranger al rezervației naturale Cheile Lăpușului și un bun cunoscător al atracțiilor naturale din această zonă.

La deschiderea târgului au fost prezenți Daniel Cadariu, Ministru al Antreprenoriatului și Turismului, Tudorița Lungu, Cătălin Canciu, Lucian Rus, Angel-Iulian Călin, secretari de stat în cadrul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului și Gheorghe-Dănuț Bogdan, secretar general adjunct al Ministerului Antreprenoriatului și Turismului. În turul lor oficial, aceștia au vizitat și standul județului nostru, unde au fost întâmpinați în maniera tradițională specifică maramureșenilor, cu pâine, sare și multă voie bună. Ca de obicei, oaspeții standului și-au manifestat aprecierea față de felul în care județul Maramureș reușește să condenseze elemente cheie ale potențialului său turistic în amenajarea spațiului expozițional.

Elementele tradiționale de decor, puse la dispoziție de Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, degustările de bucate tradiționale organizate cu sprijinul Centrului Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș, reprezentațiile fără egal ale Ansamblului Folcloric Național „Transilvania”, demonstrațiile de meșteșugit ale păstrătorilor culturii populare și bucuria autentică a reprezentanților destinației de a vorbi despre spectaculosul Maramureș, transformă și de această dată standul județean într-un magnet pentru vizitatorii târgului.

Așadar, se anunță zile pline în cadrul Târgului de Turism al României 2023, la finalul cărora județul Maramureș își va consolida locul binemeritat în rândul celor mai îndrăgite opțiuni de vacanță ale turiștilor.

Sursa: MaraMedia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu