miercuri, 22 februarie 2023

DOMNULE ÎNVĂȚĂTOR GELU DRAGOȘ, CINSTE ȘI PREȚUIRE, ÎNTRU CUVÂNT SENIN ȘI GÂND CURAT...

Clipele tac și aștern amintiri neșterse. Lumina își adună culoare din stânca plină de zâmbet și albastru, iar prietenul meu - GELU DRAGOȘ - ridică spre înalt, cupa. Este cupa înveșnicită în lumină și cuvânt cules din răsărit de vânt. Este cupa din care beau doar cei mai minunați semeni. Azi, este mare sărbătoare. Se ridică paharele în cinstea sărbătoritului. Se fac urări și se scriu îmbrățișări în lumină și verde-miracol.

În credința populară există o vorbă, cum că, ,,Ai grijă ce îți dorești, că s-ar putea să se împlinească dorința"! Alăturat, scriu cu temelie de sinceritate - ce îmi doresc mie, le doresc tuturor! Și ție! Și lui! Și lor! Și...

Ridic și eu cupa cu rouă, înspre privilegiul prieteniei noastre. În viață treci prin multe și petreci multe. Ce-a mai aleasă bucurie, din punctul meu de vedere, legată de prietenul și învățătorul GELU DRAGOȘ - a fost invitația de a participa la evenimentul anului - nunta lui Ionuț (feciorul lui Gelu și Anișoara, pentru cei care nu știu!). Nu puteai zice nu! Dovadă că din prima am zis - prezent. Așa a fost! Sunt multe bucurii și fericiri ce trebuiesc spuse... eu, aici, am o restanță, dar o voi recupera. Dar, asta este o altă poveste.

Important este că azi (miercuri, în 22), numărăm 56. Bine ar fi să fie si 65 și 85... și 100, Doamne ajută! Iar noi să trăim emoțiile clipelor zidite în veșnicie albastră.
Să te bucuri de ce ai lângă tine, drag prieten. Să te bucuri și să-ți apreciezi familia frumoasă, dăruită de Dumnezeu. Știu că faci acest lucru.
În ceas de rouă necălcată - mulți ani! Mulți și fericiți, alături de cei dragi... LA MULȚI ANI! Spre neuitare, confirmă învățătorul Gelu Dragoș, cu 56 de cupe pline... uraaaa!
Dăm de știre, întregii lumi, că în iest făur, a 22-a zi, venit-a prunc pe lume, în casa de lumină și rugăciune a lui Aurel și Ana (vrednici de pomenire!) DRAGOȘ, iar Ursitoarele poruncit-au de sănătate și fericire, de cărări spre visări ce fi-vor adunate în pagini scrise - locuri, oameni, fapte, poezie, tradiție. Nu le-a scăpatu-le nimic! Totul s-au împlinitu-se! Cât privește spre răsărit muza îi dăruie lumină. Seninul și-l zidește în cuvinte potrivite care mângâie.

Felicitări, scriitorului și jurnalistului Gelu Dragoș, pentru întreaga activitate literară, pentru acribia cu care își cheamă cerul în răsărit, pentru cuvântul pus temelie în slujba valorilor autentice. Borna 56 să fie cu gând senin, cu albastru dintr-o privire de smarald, cu împăcare și bucurie...

VASILE BELE,
Chiuzbaia, 22 februarie 2023



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu