vineri, 24 februarie 2023

Revista ~FREAMĂT~ Anul IX, nr. 19, februarie 2023

 


A apărut revista Cenaclului Ligii Scriitorilor Români, filiala Maramureș FREAMĂT, o revistă din colectivul căruia fac parte Al.Florin Țene, membru de onoare, Carmena Felicia Băințan, director revistă și Aurelia Oancă, redactor. Acest număr a fost sponsorizat de către artistul ceramist Zaharia Bledea! Se știe că este din ce în ce mai greu să faci cultură în România, motiv pentru care gestul dl. Bledea este de salutat!

Editorialul ”Optzeci și încă patru - Nicolae Labiș 2 XII 1935 - 22 XII 1956” este semnat de scriitoarea Carmena Felicia Băințan, din care reținem: ”Trăind într-un vârtej clocotitor al istoriei, oscilează între poezia de maturitate și o confruntare cu puritatea copilăriei, pe care o lasă în urmă dedicându-se poeziei de maturitate care privește atât în interior cât și în exterior curgerea evenimentelor, în acel tunel dinamic trăit cu intensitate.”

Poezie semnează: Carmena Felicia Băințan, Mihaela CD, Ioan Andreica, Dana Dico, Elena Borcuti, Daniela Micu, Radu Botiș, Doina Pană, Nicolae Dumitru, Smaranda Iuga, Zaharia Bledea, Lucia Virginia Pop și subsemnatul.

Proză, recenzii și eseuri aparțin următorilor autori: Aurelia Oancă, Lucia Cosmina Vlad, Gigica Yvonette Peptănaru, Ioan Andreica, Maria Berciu, Olimpia Mureșan, Dana Dico și Viorel Pop.

In memoriam apare cu poezii regretatul poet, ziarist și inspector școlar Dragomir Ignat (30.01.1947 - 24.09.2019) și vă supun atenției dumneavoastră o strofă din poezia Resemnare: ”Trudesc pe vers de câteva decenii/Am prins și lin tăpșan, am prins și spini/Pentru acei ce-mi inventează vini,/Zic, las pe alții să ajungă genii.”

Consider că este un număr reușit prin valoarea autorilor prezenți, prin noua copertă realizată de Zaharia Bledea și munca depusă de cele două doamne ale literaturii maramureșene! Felicitări!

                                                                                                      Gelu Dragoș 

Un comentariu:

  1. Nu este nici o greseala, coperta s-a realizat anul trecut, deci trebuie sa adaugam cifra 1 atat la ani, cat si numere! Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere