marți, 21 februarie 2023

INVITAȚIE

La cenaclul “Artur Silvestri “al Ligii Scriitorilor ce se desfășoară sub genericul “ Cărțile scriitorilor noștri mărțișoarele primăverii“.

 Invităm pe iubitorii de cultură, scriitorii, membrii sau ne membrii ai unor organizații scriitoricești, să participe la ședința cenaclului Ligii Scriitorilor în data de joi, 23 februarie, orele 17, la Cercul Militar din Cluj-Napoca, Sala Armelor.

Ședința se va deschide, așa cum a intrat în tradiție de aproape 18 ani, cu imnul Ligii Scriitorilor, compus de dr.Mihai Ganea..

În cadrul ședinței condusă de scriitoarea prof. Voichița Pălăcean Vereș se vor discuta și prezenta cărțile și revistele editate de colegii noștri din diferitele colțuri ale țării: Florica R. Cândea din Arad, Florentin Popescu din București, Mihai Ganea din Baia Mare, Constantin Geantă din Călimănești, Doina Drăguț din Craiova, Vasile Dan Marchiș din Asuajul de Sus, Mariana Bendo și Vasile Rușeți din județul Gorj, Ionel Marin din Focșani, Ioan Olărescu din Comloșu Mare și Dumitru Buțoi din Timișoara. Moment coordonat de Al.Florin Țene, președintele național al Ligii Scriitorilor și de Iulian Patca, redactorul șef al revistei Agora Literară și președintele filialei Cluj a Ligii Scriitorilor.

Cu această ocazie se va deschide “Cartea de Onoare “ a Ligii Scriitorilor în care, de-acum înainte, participanții vor scrie impresiile despre activitățile Ligii Scriitorilor, care în final, peste ani, se va publica.

Scriitoarea prof. Lucia Elena Locusteanu va prezenta “Calendarul lunii februarie” cu scriitorii născuți sau decedați în această ultimă lună a iernii.

Cei prezenți vot citi din creațiile lor inspirate de anotimpul în care ne aflăm, iar Al.Florin Țene va vorbi despre Tradiția Mărțișorului la Români. După care vor urma discuții pe marginea celor prezentate. Asa cum ne-a obișnuit, scriitoarea Titina Nica Tene va transmite,in direct, aspecte din cadrul ședinței, pe Facebook.

 

                                                                                                Victor Roșianu

                       

Un comentariu:

  1. Marchis Vasile Dan22 februarie 2023 la 22:32

    Și te întreb că ce inseamnă asta prin faptul că revista ”Freamăt” și-a diminuat într-un mod atât de drastic numărul colaboratorilor? Te întreb fiindcă ești redactor sau ce ești la revistă! Nici măcar ”confrații” tăi nu sunt publicați? Înțeleg că unii nu au valoare , apoi câți și mai câți au plecat de la filială....
    De pe pagina doamnei Băințan am preluat așa, citez. ”A apărut nr.19 al revistei Freamăt. In ea au publicat: Carmena Felicia Baintan, eseu si poezie, Aurelia Oanca, recenzie;Lucia Cosmina Vlad; Mihaela CD, Gigica Ivonette Peptanaru,Ioan Andreica, Maria Berciu, Olimpia Muresan, Dana Dico, Elena Borcuti, Daniela Micu Radu Botis, Doina Pană, Viorel Pop, Nicolae Dumitru, Smaranda Iuga, Zaharie Bledea, Gelu Dragoș, Lucia Virginia Pop. In memoriam Dragomir Ignat....”
    Am încheiat citatul
    Nu e treaba mea, însă această așa numită ”revistă a Filialei LSR”, mie nu-mi face cinste deoarece și eu sunt membru LSR, numit nu prin această filială ci prin Filiala Cluj. Dacă ați uneltit unul împotriva celuilalt ca să diminuați într-un mod atât de drastic filiala, voi deschide acest subiect la Cluj , în public , în fața tuturor celor care vor participa, în primul rând după cum ți-a spus Băințan că să nu mai fiu băgat în seamă deoarece eu nu am făcut armata că am fost incompetent, însă voi duce cu mine Livretul militar în care este evidențiat că am efectuat serviciul militar pe o perioadă de 1 an și 5 luni, și aspectul că după multe intervenții la incendii am fost numit prin Ordin de zi pe unitate pompier fruntaș și avansat apoi la gradul de caporal . Înainte cu 3 zile de lăsarea la vatră mi s-a înmânat certificatul de Pompier profesionist, eliberat de Unitatea militară 0338 PCI București. Că am profesat doar un an ca pompier, dar mi-am găsit apoi alte meserii mai puțin riscante. Voi propune domnului președinte Al Florin Țene, schimbarea conducerii filialei MM , altfel consider fără dar și poate că această formațiune se va destrăma în totalitate.

    Tu faci clasamente cine este anonim sau piticot când nimeni nu mai ia în seamă ce publicați voi la filiala MM. Tu tot publici iar și iar un material scris de Roșiianu în ”Freamăt” acum 6 ani.
    . Pe cine interesează asta, să-l scrii de 20 de ori oriunde când eu sunt publicat în 40 dintre cele mai prestigioase reviste din România și nu numai, prin elementele de stil considerabil și originalitate. Un scriitor este apreciat după creația în sine nu după alte apelative. Eu nu depind de nimeni pe plan literar, indiferent cine stă în fața mea. Țara sau lumea este mare, nu este doar un județ, să mă lingușesc eu la poptiroașele nu știu cui.

    Privește aici ce colaboratori au intrat în peisajul literar al revistei Sintagme codrene, dar mai ales în comitetul de redacție, prin omenie și valoare. Azi am primit încă 6 materiale de la 3 colaboratori, Plus de asta citește mai jos cine va publica materiale în numărul viitor
    Imagine în linie
    În cuprins
    CONSTANȚA ABĂLAȘEI DONOSĂ, IOAN BABA, VALERIA BILȚ, NUȚU BOTA, NICOLAE BUNDURI, MIHAELA CD, JOHNNY CIATLOS DEAK, EUGEN COȚA, TEODOR DUME , MUSA DUSHICA, TEREZIA FILIP, NICOLAE GOJA, DUMITRU ICHIM, LACRIMIOARA IVA, ADRIAN GEORGE ITOAFĂ, CORNEL D. LAR, VASILE DAN MARCHIȘ, GALINA MARTEA, MARIANA MOGA, OLIMPIA MUREȘAN , MIRELA NECULA, LILIANA POPA, CRISTIAN REZNIC, LUCI TRUȘCĂ, AL. FLORIN ȚENE, IONUȚ ȚENE, LIDIA VIANU, RODI VINĂU, NINA VICIRIUC, ZENOVIA ZAMFIR.

    RăspundețiȘtergere