sâmbătă, 4 martie 2023

Metamorfoza lui Mihai Șora!

 


Știu că v-ați săturat, dar adevărul trebuie spus până la capăt! Cum a devenit Șora simbolul „#Rezist” pe Facebook, deși habar nu avea de tehnologia modernă!

Fiul lui Mihai Șora suține, într-un interviu de excepție pentru Gîndul, ceea ce mare parte din români intuiau de mult: Mihai Șora nu avea nicio treabă cu tehnologia modernă, cu Facebook și Internet, fiind rămas la nivelul mașinii de scris.
Tom Șora mai prezintă și alte elemente în sprijinul tezei că postările cărturarului adulter – după cum se va vedea -, erau, de fapt, ale soției, cea care l-a luat, practic, ostatic după înfiriparea relației lor înaintea de moartea soției legale a acestuia. Soție care la momentul nașterii frumoasei povești de iubire a soțului, era internată într-un azil.
Dacă acest lucru se va dovedi real, faptul că Șora era paralel cu postările de pe pagina sa de Facebook, se cheamă că am putea avea de a face cu cel mai mare produs de marketing de după revoluție, în care un bătrîn centenar a fost transformat de un întreg sistem în superstar al rețelelor sociale, cu zeci de milioane de vizualizări, likeuri și comentarii, și în influencer politic de prim rang, în favoarea regimului Iohannis.
Dar, mai ales, a USR, partid căruia i-a făcut mereu campanie fățișă. Nici nu ne-ar mai mira un loc pe listele electorale ale USR pentru văduva Șora.
„Deci, el nu se pricepea deloc (la computere n.n.). El bătea la mașină cam așa… Și toată chestia cu Facebook-ul și Internetul, el nu. Gândiți-vă că, acum 10 ani, tatăl meu avea 96 de ani. Care om de 96 de ani face Facebook?!
Și mai vreau să mai spun un lucru: când a împlinit sora mea o cifră rotundă de vârstă, acum două săptămâni, a apărut o postare foarte ciudată, foarte ciudată, pe contul tatălui, în care spunea „fetița mea” și era o poză cu sora mea la două luni, să zicem. ”Acum 80 de ani s-a născut fetița mea, Alexandra». Niciodată în familie, noi nu am spus Alexandra, ci Sanda”...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu