miercuri, 29 martie 2023

Colonelul Ion Ţiriac a ajuns să câştige o pensie de aproximativ 12.000 de lei

 

Fost jucător de tenis şi candidat la şefia Federaţiei Române de Tenis, Mihai Rusu nu îşi explică de ce Ion Ţiriac a ajuns să câştige o pensie de aproximativ 12.000 de lei.

Principalul motiv pentru care Ion Ţiriac are o pensie atât de mare se leagă de perioada în care acesta şi-a terminat cariera în tenis. Următorii 20 de ani acesta a fost ofiţer în Ministerul de Interne şi a ieşit la pensie cu grad de colonel. Totuşi, Mihai Rusu are dubii.

”Cum încasează pensie dacă a lipsit opt ani din țară?”, s-a întrebat Mihai Rusu, în acest an, pentru playsport.ro. Acesta i-a cerut lui Ion Ţiriac să justifice banii pe care îi primeşte de la statul român.

„E interesant de înțeles cum Țiriac încasează de la Ministerul de Interne o pensie de 12.000 de lei, a cărei existență chiar el a recunoscut-o public, în contextul în care n-a pus piciorul în România în perioada 1982-1990. N-a fost la serviciu nicio secundă, ca să zic așa!„, a spus Rusu, cel care are 74 de ani.

De mai bine de 23 de ani, toţi banii primiţi de Ion Ţiriac sub formă de pensie ar fi intrat într-un cont şi nu au fost folosiţi încă, ţinând cont de averea avută de fostul jucător.

Potrivit forbes.ro, Ion Ţiriac are o avere estimată la 2 miliarde de dolari, mai mult decât orice alt conaţional. Ocupă locul 1456 în topul bogaţilor lumii. În topul românilor cu cele mai mari averi Daniel Dines ocupă locul 2 (1.8 miliarde de dolari), iar podiumul este completat de Dragoş Pavăl (1.7 miliarde de dolari).

 

Sursa: NapocaNews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu