duminică, 26 martie 2023

Harta mare

 

Își permit nesimțiții de vecini să afișeze la întâlniri sportive harta (H)Ungariei mari. Și noi tăcem. Tăcem ca boul care așteaptă lumina abatorului. Ne umblă căpetenii maghiare prin teritoriu ca Vodă prin lobodă, mimozele noastre tac. Le-o fi frică? Dar că ne schingiuiesc, că ne demolează și fură ce-a mai rămas de la ceilalți, ai lor, nu le este frică? De Dumnezeu n-au frică iubiții noștri vânzători și distrugători de patrie? Se-nchină, n-au uitat asta și cred că au drept de viață asupra noastră.

Noi n-am avut o Românie întreagă cu teritorii „pân’ la Tisa”? De ce nu defilăm pe stadioane, în lume și pe tot teritoriul cu această hartă?!

Războinicii și fabricanții de moarte prin ocupare de teritorii spun că n-au găsit nimic în Transilvania când au venit cu gânduri „pașnice” peste noi în țara noastră de dincolo de munți, dar cetățile dacice din Harghita, Covasna, Mureș și... „pân’ la Tisa”, nu le spun nimic? Protectorii hoților din fruntea țării de ce nu le spun asta iubiților vecini cărora le facem toate poftele? Sunt ocupați cu veniturile speciale?

N-ar fi fost normal ca o personalitate „externă” dacă pătrunde fraudulos pe teritoriul țării mele și-ale tale, măi amărâtule (ca mine), să fie arestat ca orice infractor și numai la intervenții străine să fie expulzat, pe jos, în Pusta mă-sii?

Ne terfelesc toți, conducătorii noștri la fel și noi, parcă anesteziați, tot pe ei îi alegem, iar cei care ne-au lăsat o țară mare, frumoasă și bogată, dar și un popor cu demnitate, se zguduie în morminte.

Vine cumva Apocalipsa?

O chemăm?


Puiu RĂDUCAN

25032023 – B. Olănești



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu