sâmbătă, 25 martie 2023

Yin sau Yang

 

Un pui de vânt fraged, nemâncat, s-a cocoțat  pe creanga cireșului rezemată-n geamul de la curte. Plânge-n răcoarea dimineții și-n privirea ochiului ce-mi șade-n frunte să-mi povestească... despre nemurire. Alături, pe trotuarul opus, Yin și Yang merg ținându-se de mână. Atât de mult s-au apropiat unul de celălalt, juri că sunt în curtea țării mele, încât nu mai știi de ce parte a gardurilor este Yin sau Yang. Un singur hop mai am de trecut în viață, spune cel dinspre stradă, Yin sau Yang, bătrânețea! În rest n-am iertat nimic, le-am trecut pe toate.

Ca un septuagenar convins și decis, nu știu dacă sunt spre gard ori spre stradă, spre râu, ori spre deal, un Yin, ori un Yang - sau amândoi deodată, dar mă străduiesc s-ascult plânsetul puiului de vânt.

Mama sa, Vânturarița bătrână, nu mai știe nici ea ce este, Yin, sau Yang și  nu mai prididește cu lucrările de primăvară umflată cu speranțe.

Nici tatăl său, bătrânul vânt, Yin sau Yang, plecat la muncă în străinătate nu mai știe nimic de cei de-acasă, de neprihăniții și neprimiții în Schengen.

Nici eu, septuagenarul convins, decis, (ne)hotărât, nu mai știu ce și cine sunt.

Chiar, cine sunt eu?

 

Puiu Răducan

22032023-B. Olănești

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu