joi, 30 martie 2023

VICIUL PREZENTAT SUB MASCA VIRTUȚII

 

Virtutea și viciul, o problemă veche a omenirii. Odată cu apariția omului în univers s-a ivit atât adevărul cât și minciuna. Aceste trăsături antagonice ale ființei umane, uneori pot fi chiar complementare. În ultimele decenii, viciul a ajuns să acopere o sferă largă din spațiul virtuții și astăzi, din păcate asistăm la înlocuirea, la propriu, a adevărului cu minciuna.

Pe de o parte, societatea modernă consideră omul o ființă umană limitată, incapabilă de a mai face diferența dintre virtute și viciu, folosind tot felul de vicleșuguri pentru înlocuirea adevărului cu minciuna. Mai mult, se merge pe o manipulare a maselor la nivel global și din această cauză mulți oameni cad în plasa manipulării, nemaiștiind în ce și în cine să creadă. Viciul este prezentat în haina virtuții, folosind diferite măști și etichete.

Pe de altă parte, societatea modernă ne propune înlocuirea omului spiritual cu un om-robot inteligență artificială, un hibrid supus nanotehnologiei. Mai mult, ni se propune un om fără rădăcini, fără repere, fără Dumnezeu. Scopul lor este distrugerea creștinismului și impunerea unei noi religii mondiale, să-l înlocuiască pe Dumnezeu cu Lucifer, cu Satana. Cu ocazia unor sărbători așa-zise occidentale se promovează idei și strategii doctrinare ale mișcărilor progresiste și sataniste. De pildă, de Halloween, în școli, în colegii, în facultăți și chiar în grădinițe se desfășoară activități culturale cu orientare satanistă. Și, în unele locuri, această diversiune satanistă chiar are succes.

Așa se face că astăzi, din păcate, cine consumă alcool, se droghează, fumează, cine-i agresiv, obraznic, cu mult tupeu, fără școală, dar cu ani de pușcărie, este o persoană respectată, apreciată, adorată, este o vedetă. Un rol important în promovarea unor astfel de specimene îl are, bineînțeles mass-media românească. În schimb, dacă cineva are o bună educație, nu fumează, nu se droghează, este cuminte, credincios cu bună-cuviință, unul ca acesta este catalogat drept ciudat, un paria, un nimeni.

De altfel, după strategia politicilor progresiste și sataniste pe care, din păcate, le promovează Uniunea Europeană, prin prezentarea viciilor umane sub măștile virtuților, se dorește un cetățean european fără rădăcini, fără națiune, fără Dumnezeu, membru LGBT, prost educat, prost hrănit (viermi, insecte, gândaci etc.), prost îmbrăcat, prost informat, dar extra-vaccinat, digitalizat și pregătit pentru vot.

Așadar, ne ridicăm privirea către cer și spunem că numai Dumnezeu mai poate salva omenirea de la pieire.

Doamne, ajută!

 

Ștefan Popa

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu