sâmbătă, 25 martie 2023

5 ani fără jurnalistul sportiv prof. Ion P. POP!


 Te incearca sentimente contradictorii cand sti si simti ca oameni relevanti pentru viata ta profesionala sau educationala, oameni care ti-au devenit prieteni nu vor mai fi in preajma ta! Profesorul Ion P. Pop a fost un astfel de OM, un astfel de prieten! Din pacate de astazi vorbim la trecut despre domnia sa! Ore, saptamani, luni si ani petrecuti in redactia de la Graiul Maramuresului sau pe bancile scolii!

Profesor cu un simt al datoriei dus la extrem ne-a invatat ce inseamna o documentare pentru jurnalist! Milioanele de fise scrise frumos stau marturie! Manuscrisele Basoreliefului pe care le citeam cu fratele de suferinta Cosmin Filip la corectura au fost ore de jurnalism practic! Timpul petrecut cu IPP la Polivalenta sau la stadion tot atatea ore de scoala a vietii! Multe ar fi de spus!

Asociatia Presei Sportive din Maramures s-a destramat la momentul cand nu s-a mai putut ocupa de ea! Ramane in urma un adevarat muzeu de care Ramona Pop si de ce nu noi toti va trebui sa avem grija! Grija sa nu se piarda sau imprastia, ea fiind in diverse locuri!

Ramas bun, domnule profesor!

Autor: Radu ȚOLAȘ



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu