joi, 30 martie 2023

Postul de Poliţie Comunal Mireşu Mare are un nou comandant

 

De puţin timp, mai exact de când agent şef principal Muntean Gheorghe a trecut în rezervă (după o perioadă benefică pentru comunitatea locală, fără evenimente deosebite, din anul 2000 când s-a prezentat la PPC Mireșu Mare până în 2023, iar în aproximativ 13 ani a fost șef de post!) la conducerea acestei instituții militare a fost numit Chira Vlad. Motiv pentru care i-am solicitat un scurt interviu, pentru a-l cunoaște mai bine, pentru a afla problemele cu care se confruntă și dorințele Domniei sale.

 

-         Pentru început, domnule agent șef adjunct Chira Vlad, vă rog să vă prezentați, ca un militar falnic ce sunteți, la propriu și la figurat!


-         Am absolvit cursurile Școlii de agenți de poliție ”Septimiu Mureșan” Cluj –Napoca, promoția 2009-2011, perioada în care am făcut practica tot la postul de poliție Mireșu Mare, sub îndrumarea tutorelui profesional Agent șef principal de poliție Șandor Vasile. Am absolvit cursurile Universității de Vest ”Vasile Goldiș”, profilul științe juridice, promoția 2012. După absolvirea școlii de poliție, am activat în cadrul IPJ Alba în perioada 01.05.2012-15.06.2014, după care m-am transferat la IPJ Maramureș,  respectiv PPC Mireșu Mare . Din aceasta data și până în prezent lucrez în Cadrul PPC Mireșu Mare, cu mici întreruperi.Un an de zile am lucrat în cadrul Serviciului de acțiuni speciale al IPJ Maramureș iar un an jumătate am fost detașat la PPC Satulung.


-         Despre frumoasa ta familie ce ne puteți spune?


-         Sunt căsătorit și am doua fetițe ca două prințese. După cum bine știți, tatăl meu Chira Vasile, originar din Dăneștii Chioarului a lucrat o perioada de 27 ani în cadrul IPJ Maramureș, ieșind la pensie în anul 2011. De atunci s-a transformat într-un fermier veritabil iar în timpul liber (puțin) îl ajut și eu.


-         Suntem înaintea Sărbătorilor pascale, dar în general, cu ce vă confruntați? Care este munca unui polițist?

 -         Situația operativa de la PPC Mireșu Mare este destul de complexă, confruntându-ne cu infracțiuni privind furturi din locuințe, infracțiuni la regimul circulației rutiere, în domeniul silvic cât și infracțiuni contra persoanei. Momentan suntem 3 lucrători, șeful de post și 2 ajutori. Ajutorii mei sunt agent principal de poliție Chince Sebastian și agent principal de poliție Ciobanu Cristian.

 

-         Domnule comandant (așa îmi place mie să mă exprim) vă doresc cât mai puține infracțiuni iar sărbătorile pascale să le dea gândul cel bun și ...răufăcătorilor! Succes în noua și onoranta dvs. misiune!

 

                                                       A consemnat Gelu Dragoș

 

3 comentarii:

  1. SUCCES IN PRINDEREA INFRACTORILOR, CA-S TOT MAI MULTI!

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari pentru numire si mult succes in activitate!

    RăspundețiȘtergere
  3. felicitari Vlad Chira pentru calmul si profesionalismul de care dai dovada! Doamne da sa te pensionezi de aici! Apropierea de familie e esentiala!

    RăspundețiȘtergere