sâmbătă, 1 aprilie 2023

CONCURS LITERAR - ACROSTIH - DIN VATRA SATULUI, organizat de poetul VASILE BELE, CHIUZBAIA

 


Au mai rămas două (2) ore, repartizate primei etape din proiectul literar - CONCURS. ACROSTIH - DIN VATRA SATULUI. Chiar și eu am emoții! Și am să vi le mărturisesc.

Am emoții pentru că îmi dau seama că nu a fost doar un simplu joc, cum, probabil, își ziceau unii.
Am emoții (și le-am avut încă de când am demarat acest proiect literar), pentru că apoape zilnic primeam câte un mesaj dinspre Dumneavoastră cu acrostihuri. Asta, ne onorează și ne obligă!
Am început - și acum fac referire la premiile ce vor fi acordate - de la modesta sumă - 50 de euro. Mult? Puțin? Zic eu, decât deloc, e un pic mai mult. Decât nimic, și ăștia reprezintă ceva, ne-am zis. Ulterior, au achiesat și alți binefăcători - o Biblie primită de la un bun prieten din Oradea și o icoană sculptată de un fiu al satului Chiuzbaia - Călin Hrihor, pentru ca la mijlocul proiectului să mai primim, de la Garofița Jianu, reprezentant revista ,,Metafore", suma de 50 de euro. Mulțumiri, tuturor, celor care au crezut în proiectul acesta. La ședința de lucru a coordonatorilor revistei DIN VATRA SATULUI - în fapt, poezia/acrostihul ce trebuia să îndeplinească condițiile impuse pentru a intra la jurizare - am hotărât și alte surprize, modice, pentru că suntem săraci, dar bogați cu duhul, poate. Nu le voi dezvălui, încă. Poate, la următorul Comunicat către participanți.
Aș vrea să vă asigur că acrostihul intrat în concurs, va intra spre jurizare având un număr drept reper - pentru a înlătura orice fel de alte speculații sau suspiciuni. În consecință, repet, la membri juriului nu vor intra poeziile cu numele autorului, ci având un număr de concurs în dreptul acrostihului.
M-a surprins plăcut implicarea dinspre Cetatea Neamțului. De acolo, prin grija prof. LILIANA ROIBU - am primit un acrostih pe care l-am încadrat la SECȚIUNEA ACROSTIH JUNIOR.
Mulțumesc, prof. Liliana Roibu, pentru aprecierea, implicarea și susținerea acestui proiect în rândul tinerilor. Rog, transmiteți elevei participante - DIANA MANOLACHE, respectul și prețuirea noastră.
Până la validarea rezultatelor pot să îi dăruiesc - în calitate de responsabil și inițiator al acestui proiect - un acrostih, care să îi aducă aminte de această provocare, indiferent de rezultatul dat de membri juriului ales.
DIANA MANOLACHE - acrostih
Doar roua dimineții netrezite și
Inima din lumina cuvântului
Au să-ți dăruiască sinceritate și emoție.
Noblețea și gingășia sufletului le-ai
Adunat în limpezimea mirului...
Marea și valul te vor purta spre
Albastru, iar privirea țesută în rugăciune să
Nu ți se abată din cărarea fericirii.
Oare, cuvântul ce îți va dărui?
Lacrimi cernute prin sită de rouă și bucurie,
Anotimpuri senine pline de miracole,
Clipe de fericire și împlinire -
Hotărâre și iubire alături de
Eleganța viselor rămase în cununi de zâmbet...
(a se citi pe verticală, prima literă din fiecare vers)
Din partea mea, fiecare participant primește nota maximă - 10* și mulțumiri pentru încrederea în acest proiect.
Și încă un amănunt important - acest concurs se desfășoară sub egida ASCIOR - Asociația pentru Civilizație Ortodoxă - Aria Maramureș.

Perioada: 01.04.2023 - 14.04.2023 jurizare / acordare note.
Afișare rezultate: 15.04.2023.


VASILE BELE, 1 aprilie 2023

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu