duminică, 30 iunie 2024

EURO 2024. Anglia, salvată de Jude Bellingham în prelungiri!

Înaintea meciului, slovacii declarau că a venit vremea să bată Anglia și că se simt în stare să producă marea surpriză. Să nu uităm că englezii sunt vicecampioni europeni la zi. Cum nu îndrăgesc deloc fotbalul practicat de slovaci și de cehi, nici nu mi-am putut imagina că ar fi în stare de o asemenea ispravă.

Și cât de aproape au fost! Anglia s-a calificat cu destule emoții după o victorie cu 2-1 (0-1, 1-1) obținută în prelungiri pe Arena AufSchalke din Gelsenkirchen, în urma unui meci modest.
Slovacii au deschis scorul prin Ivan Schranz (min. 25) și au reușit
să-l mențină până aproape de finalul timpului regulamentar, dar Jude Bellingham a egalat in extremis (min. 90+5) şi a trimis meciul în prelungiri, unde Harry Kane a semnat golul victoriei.
Anglia dă semne vizibile de oboseală, arată o lipsă acută de inspirație și mobilitate la construcție și finalizare, dovadă că au trimis primul șut la poartă în minutele adiționale.
Slovacii au fost aproape de fericire, dar au rămas în continuare fără victorie cu Anglia după șapte partide disputate. Dar, după cum s-au prezentat englezii în această seară, sunt șanse mari ca victoria cu Slovacia să fie ultima la EURO 2024.
Adversara Angliei din sferturile de finală va fi Elveția, cea care a eliminat Italia, campioana europeană, în optimi. De ce nu ar reuși
să-i trimită acasă și pe englezi?

Grigore CIASCAI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu