miercuri, 26 iunie 2024

Slovacia - România, ultimul meci al „tricolorilor” din grupa E de la Euro 2024!

 

Partida are loc azi, 26 iunie, de la ora 19:00, la Frankfurt, și va fi transmis LIVE la PRO TV și VOYO.

Elevii lui Edward Iordănescu sunt pe primul loc în grupă după primele două meciuri. Au învins-o pe Ucraina, 3-0, și au pierdut cu Belgia, 0-2.

Dacă inițial naționala pregătită de Francesco Calzona părea cea mai accesibilă dintre adversarele grupei E, victoria surprinzătoare cu Belgia îl face pe Edi Iordănescu să-și ia măsuri suplimentare de precauție, chiar dacă un rezultat de egalitate este sinonim, pentru ambele combatante, cu accederea în prima fază eliminatorie a competiției.

Mult mai capabili din punct de vedere fizic, dar și cu jucători care evoluează la un nivel mai înalt decât cel al „tricolorilor”, slovacii pot surprinde individual. Colectiv, au eșuat cu Ucraina într-o partidă pe care păreau să o controleze. Vom întâlni o reprezentativă care nu impresionează prin tehnică și viteză, însă statura și capacitatea de a pasa cu precizie o fac dificil de abordat.

 Primul duel, poate chiar cel mai important, va fi cel dintre Stanislav Lobotka (29 de ani) și Nicolae Stanciu (31 de ani). Analizează pe celelalte două.

În timp ce suporterii „tricolorilor” sunt în drum spre arenă. Gazonul de pe Frankfurt Arena se prezintă deplorabil, fiind multe petece lipsă de iarbă.

Deși termometrele indică doar 32 grade la Frankfurt, căldura se resimte din plin, întregul stadion fiind acoperit de razele soarelui. Fanii „tricolorilor” sunt în drum spre stadion, întregul oraș fiind acoperit de o „mare galbenă” pe tot parcursul zilei, la fel cum s-a întâmplat și la Munchen sau Koln.

A răsunat „Ciuleandra” în centrul istoric al orașului, iar suporterii s-au întrecut în pronosticuri, optimiste majoritatea. Printre figurile importante prezente s-au numărat premierul Marcel Ciolacu  sau Valeriu Argăseală, președintele celor de la FCSB, campioana en-titre din Superligă.

Un singur lucru ar mai fi de spus, din toată inima: HAI ROMÂNIA!!!

 

Cristi  SOMEȘAN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu