vineri, 28 iunie 2024

Festivalul internațional de literatură, artă și tradiții – Zilele iei, zilele poeziei”, la ediția a IV-a!

 


Ajuns la cea de-a patra ediție, „Festivalul internațional de literatură, artă și tradiții – Zilele iei, zilele poeziei”, a adus la Târgu Lăpuș numeroși oameni de cultură din țară și din străinătate.

Sunt patru zile intense de dialoguri întru poezie, de conferințe, lansări de carte, spectacole și energie bună, grație atâtor oameni reuniți sub semnul creației.

Evenimentul este posibil grație parteneriatului dintre Asociația Transilvană pentru Literatura și Cultura Poporului Român – Despărțământul „Astra Lăpușeană” și Primăria Orașului Târgul Lăpuș, iar sufletul festivalului este prof. dr. Valeria Bilț. Un moment important al festivalului îl reprezintă lansare cărții Valeriei Bilț, „Blestemat a fi oricare”, apărut de curând la Editura Actaeon Books – Baia Mare.
Deschiderea festivă din 27 iunie a fost urmată de trei conferințe cu subiecte complementare: „Incursiuni în proza fantastică” – susținută de prof. univ. dr. Gheorghe Glodeanu; „Dracula – legendă, mit și adevăr” – susținută de publicistul-poet Giordano Lupi (Italia) și o prezentare a volumului „The impaler. A biography of Vlad III Dracula” de Alexandru Buican, realizată de prof. dr. Daniela Sitar-Tăut.
Evenimentele organizate în aceste zile la Târgu Lăpuș constituie un bun prilej de prezentare și de cunoaștere a Revistei de Cultură „Nord Literar” pentru toți invitații prezenți.

Dana GAGNIUC BUZURA





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu