luni, 24 iunie 2024

Scriitoarea Florica Bud în vizită la Liceul Tehnologic Special Nr. 3, București!

 


Și în acest an, „ca să nu rămân repetentă”, asemenea unui personaj caragialian pitoresc, am fost în vizită la Liceul Tehnologic Special Nr. 3, București, adăugând încă o întâlnire la șirul lung de întâlniri cu elevii și profesorii acestui liceu bucureștean. În fiecare an colectivul, format din profesori inimoși, pregătește și organizează Concursul Literar „In Memoriam”. La alte ediții au fost omagiați, printre alții, scriitorii, care au scris și pentru copii: Mircea Sântimbreanu, Gellu Naum, Nicolae Labiș, Marin Sorescu, Iuliu Rațiu ( prietenul elevilor acestui liceu), Silvia Kerim, Elena Farago. Anul acesta concursul literar este dedicat Otiliei Cazimir. Mai multe în Proiectul „În Memoriam”, atașat mai jos.

*****

București 10.06.2024

„ Proiectul „In memoriam”
Motto:„Şcoala îl învaţă pe fiecare să se situeze printre semeni” - M. Debesse

Prima întâlnire cu un scriitor s-a petrecut în 2006 când concursul de creaţii literare organizat la iniţiativa doamnei profesoare Doina Iova ne-a prilejuit tuturor cunoaşterea celei care, de atunci, ne-a fost mereu alături şi s-a dovedit sprijinitor şi prieten: doamna scriitoare Florica Bud.
Următoarea întâlnire a fost atunci când elevii, emoţionaţi, la încheierea concursului de creaţie “Primăvara literară, s-au întâlnit cu scriitorii Florica Bud şi Iuliu Raţiu”. Cu această ocazie elevii şi-au amintit de ceea ce au citit la întâlnirea anterioară şi scriitorii au avut surpriza plăcută de a vedea că nu au uitat întâlnirea anterioară cu scriitorii de literatură pentru copii.
În anul 2008 doamna Lidia Novac şi a domnul Ştefan Sgander au poposit în şcoala noastră şi au primit, spre apreciere, ultimul număr din revista “Lumea noastră”, în care sunt prezentate cele mai importante informaţii despre acţiunile care au avut loc.
În luna iulie 2009 a dispărut cel care a bucurat mii de copii cu scrierile sale, cel care a sosit în şcoala noastră ca un adevărat prieten: Iuliu Raţiu sau „bunicul” cum îi spuneau cu drag elevii.
Aşa a apărut proiectul “In memoriam”: din dorinţa de a-i cinsti memoria “bunicului”. Anul şcolar 2010 – 2011 Iuliu Raţiu.
Anul şcolar 2011 – 2012 a însemnat un alt moment de amintire: ne-a părăsit cel care a fost musafirul elevilor şcolii: Ştefan Sgandăr
Anul şcolar 2012 – 2013 înseamnă continuarea proiectului “In memoriam” şi de această dată a fost omagiat scriitorul Vasile Radu Ghenceanu.
În anul şcolar 2013 – 2014 proiectul l-a omagiat pe Mircea Sântimbreanu: gazetar de vocaţie, autor al unei opere vaste, cuprinzând volume de versuri, eseuri, interviuri, impresii de călătorie şi colaje.
În anul şcolar 2014 – 2015 Gellu Naum
În anul şcolar 2015 – 2016 – Nicolae Labiș
În anul şcolar 2016 – 2017 – Silvia Kerim
În anul şcolar 2017 – 2018 - Marin Sorescu
În anul şcolar 2018 – 2019 – Mihail Sadoveanu
A urmat pandemia
În anul şcolar 2022 – 2023 – Elena Farago
În anul şcolar 2023 – 2024 – Otilia Cazimir
10 iunie 2024, a fost prezentată întreaga activitate din anul școlar 2023 – 2024 în cadrul proiectului ”In Memoriam – Otilia Cazimir”, invitată scriitoarea Florica Bud.”

„Echipa Proiectului formată din:
Prof. Irina Ana Imbir - Director
Prof. Cătălin Cristian Radu
Prof. Alina Ștefania Dinu
Prof. Ana Staicu
Prof. Doina Iova”




FLORICA BUD

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu