marți, 25 iunie 2024

Circulă o poveste rămasă în ceață...

„Cică ar fi existat informații și rapoarte din interiorul SRI privitoare la banii negri cu care ar fi operat Florian Coldea în perioada sa de început. Vestea ar fi ajuns la Radu Timofte (atunci, director SRI) și acesta ar fi dispus un flagrant.

La deschiderea dulapului de serviciu a lui Florian Coldea, ar fi fost găsiți peste 200.000 de dolari. Radu Timofte ar fi dispus începerea unei cercetări și a unui dosar disciplinar, dar totul a fost stopat în urma intervenției unui ofițer american care ar fi invocat o colaborare importantă cu ofițerul român. Cică gringo ar fi invocat un join venture!
De aici ar fi pornit pentru prima dată un lung șir de întrebări. Pentru cine lucrează Florian Coldea? Pentru ce alt serviciu străin? Pentru unul american sau pentru unul francez care i-ar fi adus și Legiunea de Onoare? Ce „bucurii” necurate i-ar fi făcut lui Traian Băsescu?
Cît de curată a fost utilizarea banilor cash destinați răscumpărării jurnaliștilor români răpiți în Irak? Cîți din banii negri dirijați de Florian Coldea și gașca au fost destinați pentru operațiuni secrete ale SRI și cîți pentru interese personale, vacanțe, proprietăți, finanțări de media și partide?
Să fie oare printre răspunsurile la aceste întrebări adevăruri incomode pentru instituțiile statului român? De ce nici un partid și nici un politician cu nume nu inițiază o Comisie parlamentară de anchetă în cazul abuzurilor din SRI? De ce tac precum porcul în păpușoi?
De ce conducerea SRI este mută și nu contribuie cu un pic de lumină în acest scandal? Chiar nu există oameni în acest serviciu secret care să realizeze că aventurile lui Florian Coldea se preling și peste imaginea SRI și a celorlalte servicii secrete?
Cetățenii români vor înțelege că așa funcționează instituțiile (și nu-i exclus!) , că așa se descurcă generalii din vîrful piramidei. Nu cumva acest tip de comportament s-a extins și la județe și în toată rețeaua?, se întreabă Cornel Nistorescu în editorialul din cotidianul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu