sâmbătă, 2 iunie 2018

Două românce se califică în optimile de finala de la Roland Garros


 Simona Halep s-a calificat in optimile de finala ale turneului de la Roland Garros, al doilea turneu de Mare Slem al anului, dupa o victorie complicata in fata Andreei Petkovic.
Scorul a fost 7-5, 6-0, dupa o ora si 28 de minute de joc, meci decis in setul 2 si de o accidentare a sportivei din Germania, fosta numar 9 mondial.
Prima mansa a fost una extrem de complicata pentru sportiva noastra, o mansa in care fiecare tenismena a facut doua breakuri. Inceputul a fost unul mai slab pentru Halep, care s-a vazut rapid condusa cu 2-0.
Halep si-a ridicat rapid nivelul de joc, a facut 2-2 si de aici s-a mers cap la cap in acest set. Romanca de pe locul 1 mondial WTA a facut un break la 5-4 si a servit pentru a inchide mansa.
Nu a reusit, Petkovic a intors soarta setului, dar la 5-6 a pierdut din nou serviciul, iar atunci Halep, cu mari, mari emotii, trebuie sa o spunem, a inchis setul 1 dupa 56 de minute la scorul de 7-5.
Mansa secunda a inceput prost pentru Petkovic, care s-a accidentat la 0-1 la genunchiul drept si a avut nevoie de serioase ingrijiri medicale, care au durat destul timp, primind un bandaj foarte strans la acel nivel.
Meciul a devenit mult mai usor de atunci pentru tanara din Constanta, care a facut ce trebuie, a alergat-o din ce in ce mai mult pe sportiva nascuta in Bosnia si si-a facut meciul mai simplu.
Petkovic era clar ca se resimte foarte puternic dupa acea accidentare, nu a mai putut alerga asa cum trebuia, a incercat sa scurteze punctele si la un moment dat chiar si-a dat jos bandajul la 0-3.
A fost o victorie clara in set cu 6-0, iar Simona avanseaza in optimi, acolo unde deja isi cunoaste viitoarea adversara, e vorba de belgianca Elise Mertens.



Iata mai jos tabloul complet al optimilor de finala de la French Open:

Simona Halep (România, 1 WTA) - Elise Mertens (Belgia, 16 WTA)
Angelique Kerber (Germania, 12 WTA) - Caroline Garcia (Franta, 7 WTA)
Garbine Muguruza (Spania, 3 WTA) - Lesia Tsurenko (Ucraina, 39 WTA)
Serena Williams (SUA, 451 WTA) - Maria Sharapova (Rusia, 30 WTA)
Barbora Strycova (Cehia, 26 WTA) - Iulia Putintseva (Kazahstan, 98 WTA)
Madison Keys (SUA, 13 WTA) - Mihaela Buzărnescu (România, 33 WTA)
Anett Kontaveit (Estonia, 24 WTA) - Sloane Stephens (SUA, 10 WTA)
Daria Kasatkina (Rusia, 14 WTA) - Caroline Wozniacki (Danemarca, 2 WTA).


                                                                                                      C.S.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu