vineri, 15 iunie 2018

Portugalia - Spania 3-3, în primul meci-şoc al turneului final din Rusia!


 Selecţionatele Portugaliei şi Spaniei, ultimele două campioane europene, au terminat la egalitate, 3-3 (2-1), în primul meci tare al Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, vineri seara, pe Stadionul Fişt din Soci, în Grupa B a competiţiei.
Meciul s-a ridicat la nivelul aşteptărilor din punctul de vedere al spectacolului şi nu numai. Golurile lusitanilor au fost marcate de Cristiano Ronaldo (4 - penalty, 44, 88), în timp ce pentru spanioli au înscris Diego Costa (24, 55) şi Nacho (58).
Spania a avut pe teren cinci campioni mondiali din 2010, Pique, Iniesta, Ramos, Busquets şi David Silva (Pepe Reina a fost rezervă).
Debutantul Fernando Hierro este al patrulea spaniol care a jucat şi antrenat echipa naţională la Cupa Mondială, după Santamaria, Suarez şi Camacho.
Andres Iniesta şi Sergio Ramos joacă la a patra Cupă Mondială, egalându-i pe Casillas, Xavi, Hierro şi Zubizarreta.
Spania a ajuns la 21 de meciuri consecutive fără înfrângere, în vreme ce Portugalia a pierdut una singură din 25 jucate.
Cristiano Ronaldo (33 de ani) a stabilit record incredibil. Portughezul e primul fotbalist din istorie care reuşeşte să înscrie la nu mai puţin de opt turnee majore la care participă. Lustianul are 83 de goluri marcate pentru naţionala Portugaliei.
Cristiano Ronaldo e, în acelaşi timp, al patrulea fotbalist din istorie care marchează la patru Cupe Mondiale, după Uwe Seeler, (Miroslav Klose) şi Pele (Brazilia).


                                                                                 C.S.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu