luni, 10 decembrie 2018

[..::Informare Media IPMM::..] situatie DN

Vizibilitate redusa de ceata, sub 100 de metri, in Pasul Prislop



Vremea s-a incalzit fata de ziua precedenta. Cerul a fost mai mult noros. Pe arii restranse a plouat slab. In zona montana inalta a nins. Cantitatea maxima de apa a fost de precipitatii cazuta a fost de 0.7 l/mp in Baia Mare. Vantul a suflat slab la moderat, cu intensificari in zona montana inalta de pana la 83 km/h la Vf. Iezer, unde a spulberat zapada. Temperaturile maxime au fost cuprinse intre 5 grade la Taragu Lapus si 7 grade in Baia Mare.
            Stratul de zapada, este prezent in zona montana inalta si masura pana la 14 cm la Vf. Iezer.
La primele ore ale diminetii temperatura aerului era cuprinsa intre 0 grade Celsius la Petrova, 1 grad la Targu Lapus si 4 grade la Baia Mare.
Carosabilul sectoarelor de drumuri nationale este curat si umed, cu exceptia DN 18, în Pasul Prislop, unde între km 160 si km 180 se gaseste pe partea carosabila un strat de zapada framantata, cu grosimea cuprinsa intre 0 si 1 cm. Tot aici se semnaleaza ceata, vizibilitatea în trafic este redusa sub 100 de metri.
Angajatii sectiei de drumuri nationale au actionat cu noua utilaje si au imprastiat 43,5 tone sare.
Pe DN 18, în Pasul Prislop ninge slab, iar pe celelalte sectoare de drumuri nationale sunt precipitatii slabe, sub forma de ploaie. Valori ale temperaturii aerului la aceasta ora: 1 grad la Targu Lapus, Cavnic, Petrova, Viseu de Sus si Borsa; 2 grade Celsius la Ocna Sugatag si Sighetu Marmatiei; 3 grade Celsius la Seini si Somcuta Mare, 4 grade Celsius in Baia Mare.
       Vremea va fi si astazi in general inchisa. Cerul va fi mai mult noros. Pe arii relativ extinse vor cadea precipitatii predominant sub forma de ploaie ziua, iar in cursul serii si al noptii precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. Izolat vor fi conditii de polei. La munte va ninge. Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari in zona montana inalta viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 3 si 6 grade, iar cele minime intre -3 si 0 grade. Izolat vor fi conditii de ceata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu