miercuri, 3 ianuarie 2018

Cele mai așteptate 10 filme din 2018



Niciodată nu este prea devreme să ne entuziasmăm pentru ce urmează să apară în cinematografe, mai ales dacă stăm să ne gândim că ne așteaptă un 2018 cu Xavier Dolan și Yorgos Lanthimos în capul listei.

Nu este prea devreme nici pentru predicțiile pentru premiile Oscar, unde preferatul se prefigurează a fi The Post în regia lui Steven Spielberg și cu o distribuție pe măsură – Meryl Streep și Tom Hanks. Demne de menționat sunt și Lady Bird care a surprins prin numărul de reacții pozitive din partea criticilor, Phantom Thread unde vom avea ocazia să il mai vedem încă o data pe Daniel Day-Lewis înainte de retragerea sa, The Florida Project cu Willem Dafoe în rolul principal sau A Wrinkle in Time, unde Reese Witherspoon și Oprah Winfrey sunt doar câteva dintre numele mari din distribuția filmului.

The Death and Life of John F. Donovan este primul film în limba engleză al regizorului Xavier Dolan și poate chiar șansa sa de a fi nominalizat la premiile Oscar în 2019. Debutând la doar 19 ani cu J’ai tué ma mère, urmat de Les amours imaginaires în 2010, Laurence Anyways, Tom à la ferme, Mommy și ultimul său film, Juste la fin du monde, Dolan este întotdeauna surprinzător prin temele pe care le abordează și imaginile de care este imposibil să nu te îndrăgostești.

Cu un casting compus din Kit Harington, Jacob Trembley, Natalie Portman, Kathy Bates, Sarah Gadon și alții, The Death and Life of John F. Donovan spune povestea corespondenței scrise dintre un tânăr actor și un star de televiziune, la zece ani după moartea acestuia. Ne declarăm nerăbdătoare să îl vedem, în special după ce am văzut primele fotografii din culise apărute în luna mai a anului trecut.

Autor: Irina Munteanu

Foto: Shayne Laverdière

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu