luni, 1 iulie 2019

Spania este noua campioană europeană U21!


 Echipele de start:
Spania: Sivera-Aguirregabiria, Nunez, Vallejo, Firpo-Roca, Fabian Ruiz, Olmo, Ceballos, Fornals-Oyarzabal
Germania: Nubel-Klostermann, Tah, Bumagartl, Henrichs-Serdar, Eggestein, Dahoud-Oztunali, Waldschmidt, Amiri.
                                                       **********
Spania si Germania s-au intalnit in finala si la editia precedenta, in 2017, iar atunci s-a impus Germania, scor 1-0. "Vrem sa surprindem Spania asa cum am facut-o si in urma cu doi ani", a declarat Kuntz, selectionerul Germaniei.
Spania a jucat finala de 5 ori pana acum si a castigat 4 trofee europene, singura infrangere fiind cea de la editia trecuta. Lider european la acest nivel de varsta este Italia, cu 5 titluri. Germania a castigat de doua ori Campionatul European Under 21, iar Franta o odata.
Ibericii mici au început tare meciul şi au deschis scorul înca din minutul 7, prin reuşita lui Fabian Ruiz. Reprezentativa de tineret a Spaniei a intrat cu 1-0 la pauză şi s-a desprins pe tabelă abia în minutul 69. Dani Olmo a înţepat mingea peste Nubel, după ce portarul neamţ a scăpat în faţă şutul trimis de Fabian Ruiz, iar în tribune fanii ibericilor au declanşat fiesta.
În minutul 88, Amiri a redus din diferență și a readus speranța în tabăra germană, dar campioana en-titre nu a reușit să ducă meciul în prelungiri.
 După fluierul final, Fabian Ruiz a fost desemnat cel mai bun jucător al turneului.
                                                
                                                       ***************
Echipa de tineret a României a fost eliminată în semifinalale campionatului european de fotbal după ce a fost învinsă cu 4 la 2 de Germania. Însă tinerii antrenaţi de Mirel Rădoi au reuşit o performanţă deosebită. Au calificat naţionala la Jocurile Olimpice de anul viitor de la Tokyo, acolo unde nu am mai ajuns din 1956. Tinerii fotbalişti au avut parte de o primire călduroasă pe aeroportul Otopeni.

                                                                                            C.S.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu