vineri, 11 octombrie 2019

BJPD BM. Agenda evenimentelor culturale din săptămâna 14 – 19 octombrie 2019



Luni, 14 octombrie
ora 18.00 – 19.00, Salonul Artelor
Va avea loc vernisajul expoziţiei de artă „Magia gândului”, organizată de Uniunea Creatorilor de Artă în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare.
Expun: Marinela Căluşeru, Elisabeta Veress, Adela Cristina Nabeau, Georgeta Maria Petrovan, Carmen Coca, Lorena Covaciu, Silvia Gabriella Neuhold, Felician Săteanu, Zsold Szilagyi.
Recital de muzică şi poezie: Mihai Ganea.
Prezintă: prof. Virginia Paraschiv; Marinela Căluşeru–artist plastic şi curator al expoziţiei.
Expoziţia poate fi vizitată la Salonul Artelor, în perioada 14-27 octombrie 2019, conform programului bibliotecii.


Miercuri, 16 octombrie
ora 8.00, Secția împrumut carte pentru adulți

            Elevii clasei a IX-a F de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” vor desfășura o oră de documentare la bibliotecă, pe tema „Joc și joacă în literatură”. Activitatea are ca scop consolidarea pregătirii școlare și conștientizarea de către elevi a importanței lecturii în procesul de dezvoltare personală.

orele 8.30 – 10.00, Compartimentul Colecții Speciale
La Compartimentul Colecții Speciale din cadrul Serviciului Săli de lectură, se va desfășura activitatea de documentare cu tema „Atelier de lucru, cercetare și documentare privind fondul de carte din domeniul Ecologie și Management ecologic”.
Vor participa studenți din anul III, Specializarea Ingineria și protecția mediului, din cadrul Universității Tehnice Cluj-Napoca, Centrul Universitar Nord Baia Mare.
Activitatea va fi coordonată de conf. univ. dr. ing. Mirela Coman și drd. ing. Bogdan Cioruță.

ora 10.00  – 11.00, Compartimentul Colecții Speciale

Se va desfășura activitatea Ora de sociologie si statistică, la care vor participa elevi din cls. a XI-a, de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” Baia Mare, coordonați de prof. dr. Voloș Mugur.
Cu această ocazie, bibliotecarii Compartimentului Colecții Speciale vor organiza o expoziție de carte.

ora 11.00 – 13.00, Salonul Artelor
 Colegiul Naţional „Gheor­ghe Şincai” Baia Mare – Catedra de limba engleză, în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare – Secţia American Corner, organizează concursul „Quiz for Everybody”, în cadrul evenimentelor desfăşurate cu ocazia centenarului Colegiului Naţional „Gheor­ghe Şincai” Baia Mare.
Concursul se adresează elevilor de liceu şi gimnaziu, care vor avea de raspuns la câte un set de 30 de întrebări din domenii diverse (istorie, geografie, literatură, muzică, film etc.), accesibile nivelului lor de cunoştinţe, primele 3 echipe câştigătoare urmând a fi premiate. La acest concurs s-au inscris 11 echipe de gimnaziu şi 7 echipe de liceu.
Concursul va începe de la ora 11 (pentru elevii de gimnaziu) şi de la ora 12 (pentru elevii de liceu).


ora 13.00, Sala de conferinţe
Va avea loc lansarea cărţii „Sens interzis”, autor: Vasile Tivadar, apăruta la Editura Maraiza, Baia Mare, 2018.
Vor lua cuvântul: prof. univ. dr. Petru Dunca, Valeriu Sabău (scriitor), Antoaneta Turda (prefaţatorul cărţii).



Joi, 17 octombrie


ora 13.00, Sala de conferinţe
            Va avea loc lansarea cărţii „Cum i-am cunoscut pe Klaus Iohannis, Dan Barna, Traian Băsescu şi Ion Iliescu”, autor:  George Simion, volum apărut în 2019, la Editura Letras.
Evenimentul este organizat de Gazeta de Maramureş în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare.

 

Vineri, 18 octombrie

Ora 17.00, Sala de conferinţe
            Va avea loc seminarul „Descoperă secretele învăţării accelerate”, având următoarea tematică: principiile învăţării accelerate, studiu de caz: învăţarea unei limbi străine în 5 zile şi modelarea studiului de caz la propria activitate, alinierea energiei mentale pentru rezultate rapide şi productivitate crescută (principii fundamentale).
Învăţarea accelerată este ştiinţa prin care se obţin rezultate eficiente într-un timp scurt şi fără stres. Folosirea principiilor învăţării accelerate creşte calitatea rezultatelor, reduce nivelul de oboseală şi stimulează creierul să găsească multiple soluţii la orice problemă, devenind astfel o unealtă profitabilă în orice domeniu de activitate.
            Prezintă: ing. Naforeanu Tudor Edward.

Sâmbătă, 19 octombrie



Ora 10.00, Sala de conferinţe
            Episcopia Română Unită cu Roma Greco-Catolică de Maramureş, Asociaţia Generală a Românilor Uniţi Greco-Catolici, în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu”, organizează Simpozionul comemorativ „Arestarea episcopilor – de la martiriu la fericire, ediţia a XV-a.
Vor lua cuvântul: Dr. Dana Sivu;
                            Dr. Marius Câmpean,
                            Pr. Dr. Ioan Tâmbuş
                            Pr. Simion Mesaroş
                            Prof. drd. Zamfira Tâmbuş
                            Etnolog Janeta Ciocan
Moderator: prof. Lucian Miclăuş.
                



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu