joi, 7 noiembrie 2019

Analiza integrității candidaților la alegerile prezidențiale 2019


 Ca la fiecare rând de alegeri începând din 2004 încoace, ne facem datoria de a contribui la votul informat al cetățenilor, publicând analiza de integritate a candidaților. Vine din dorința de a arăta public cum stau politicienii din oferta electorală la capitolul integritate, pe baza unor criterii pe care nu le-am schimbat în acești 15 ani.

Această campanie electorală pentru alegerile prezidențiale a fost atipică, fiecare candidat vorbind cu propriul electorat, fără să avem încă dezbateri între principalii competitori. Totuși, asta nu ne oprește să analizăm la rece parcursul public al celor 14 nume pe care le vom avea duminică, 10 noiembrie, pe buletinul de vot.

Din păcate pentru noi toți, niciunul dintre candidați nu reușește să îndeplinească exigențele de integritate stabilite în urmă cu 15 ani.


7 dintre candidații la prezidențiale sunt în zona roșie, cu notabile probleme de integritate pe baza criteriilor noastre, iar ceilalți 7 intră în categoria candidaților cu mențiuni de integritate. Analiza poate fi descărcată de aici în format pdf.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu