vineri, 15 noiembrie 2019

Ec. Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătății a revenit la cârma Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare


După un mandat încununat de succes ca ministru al Sănătății, unde a condus frâiele Ministerului vreme de aproape doi ani de zile, ec. Sorina Pintea a revenit cu planuri mari în funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare. Într-o întâlnire de lucru avută cu președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, în Cabinetul Președintelui, managerul celei mai mari unități spitalicești din Maramureș a vorbit despre planurile de viitor ale Spitalului Județean, dar și despre proiectele aflate în implementare care trebuie continuate.
”Am considerat că este necesar să am o discuție cu președintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea, privind lucrările în continuare pe care le avem la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare, dat fiind faptul că unitatea medicală se află în subordinea instituției județene, iar colaborarea între cele două entități a fost mereu exemplară. Trebuie să finalizăm lucrările începute prin Ministerul Sănătății și derulate cu sprijinul Consiliului Județean și trebuie să amintesc, aici, că Ministerul a acordat Spitalului Județean nu mai puțin de 15 milioane de lei pentru achiziționarea de aparatură medicală și servicii de modernizare.
Totodată, Consiliul Județean a alocat, de asemenea, o sumă record în 2019, respectiv 7,5 milioane de lei, o finanțare dublă față de anul 2018. Din acești peste 22 de milioane de lei primiți de către Spitalul Județean de Urgență Mare, în anul 2019, s-a modernizat complet bucătăria unității sanitare, s-au investit sume în aparatură medicală: mamograf, computer tomograf și aparate de radiologie, se va renova holul principal și se va finaliza modernizarea scărilor. Una dintre cele mai mari investiții, însă, o reprezintă Compartimentul de Chirurgie Cardiacă, primul de acest fel din Maramureș și unul dintre puținele existente în țară”, a anunțat ec. Sorina Pintea, manager al Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare și fost ministru al Sănătății în intervalul ianuarie 2018 – noiembrie 2019.

Sorina Pintea: ”Se lansează licitația publică pentru al doilea aparat de radioterapie”

Ca o premieră, managerul unității medicale băimărene a anunțat faptul că, pe 18 noiembrie 2019, se lansează licitația pentru al doilea aparat de radioterapie, ceea ce va duce la extinderea Centrului Național de Radioterapie Baia Mare, dat în folosință la începutul lunii aprilie 2019. Clădirea care găzduiește buncărul a fost construită din fondurile proprii ale spitalului, iar echipamentul a fost achiziționat de către Ministerul Sănătății, în cadrul unui proiect cu Banca Mondială. Serviciile de radioterapie sunt acordate în sistem ambulator sau în spitalizare continuă atât pacienților din județul Maramureș, cât și din județele invecinate precum Satu Mare, Sălaj sau Bistrița.
”M-am întors cu forțe proaspete și multă putere de muncă, iar între proiectele pe care doresc să le implementez se află și un program de perfecționare continuă a medicilor din Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare. Pentru ca unitatea medicală să ofere cu adevărat servicii de înaltă performanță, este imperios necesară o calificare continuuă a personalului medical. Și îmi doresc, totodată, să promovez respectul reciproc între reprezentanții spitalului și pacienți”, a mai arătat ec. Sorina Pintea, manager al Spitalului Județean de Urgență ”Baia Mare”.

Gabriel Zetea: ”România a pierdut un om de valoare prin plecarea ec. Sorina Pintea din Ministerul Sănătății, însă Maramureșul a câștigat un om valoros”

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a întărit afirmațiile făcute în urmă cu aproape doi ani, atunci când ec. Sorina Pintea prelua funcția de ministru al Sănătății. ”Din calitatea de manager al Spitalului Județean de Urgență din Baia Mare, ec. Sorina Pintea a avut rezultate excepționale, invidiate de către alte județe  cu privire la felul în care a reușit să managerieze activitatea în această unitate medicală. La fel ca în cazul Ministerului Sănătății, a preluat, cu ani în urmă, un spital cu foarte multe probleme, cu foarte multe datorii și a reușit, prin activitate susținută, să crească foarte mult veniturile unității medicale, realizând numeroase investiții. A reușit să finalizeze, alături de aparatul propriu al Consiliului Județean Maramureș, un proiect important de reabilitare a întregii clădiri spitalicești, proiect care pornise cu stângul în urma unor proiecte tehnice greșite. Am spus cu aproape doi ani în urmă că este omul în care putem să avem încredere că va reprezenta cu cinste județul Maramureș la cel mai înalt nivel și că va fi unul dintre miniștrii Sănătății care va și lăsa o amprentă corectă în ceea ce privește sănătatea din România. Astăzi pot spune că a fost cel mai bun ministru al Sănătății din 1990 și până în prezent, iar România a pierdut un om valoros prin plecarea de la cârma Ministerului. Maramureșul, însă, și Spitalul Județean din Baia Mare au câștigat un om de mare valoare și mă bucur că, împreună, vom continua să investim în sănătatea maramureșenilor și în acest spital care este o elită între unitățile medicale din județ și chiar din țară. Îi doresc bun-venit acasă și o asigur de faptul că, și pe mai departe, Consiliul Județean Maramureș va fi un partener corect al Spitalului Județean, așa cum a fost în tot acest timp”, a subliniat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.


                                                                                                  CJMM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu