miercuri, 6 noiembrie 2019

Peste 6.500 de maramureșeni își depun online declarațiile fiscale


 Maramureșenii nu prea se înghesuie să apeleze la mediul online, când vine vorba de operațiuni care-i ajută să se achite de obligațiile fiscale, fie ele depunere de declarații sau pentru a primi diverse documente de la Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Maramureș. Până în prezent, doar aproximativ 6.500 de maramureșeni s-au înregistrat în Spațiul Privat Virtual, care le permite să efectueze astfel de operațiuni.

“Serviciul Spațiul Privat Virtual este ușor de accesat, gratuit și disponibil 24 de ore din 24, atât persoanelor fizice, cât și persoanelor juridice sau entităților fără personalitate juridică. SPV permite obținerea informațiilor privind situația fiscală, depunerea electronică a declarațiilor fiscale și primirea electronică a documentelor și a actelor administrativ fiscale. Documentele comunicate prin Spațiul Privat Virtual au aceeași putere juridică, asemenea celor comunicate prin poștă sau la ghișeu. În cursul acestui an până la zi, la nivelul AJFP Maramureș s-au înrolat în aplicația SPV un număr total de 6658 de contribuabili”, a declarat Călin Chilat, șef administrație în cadrul AJFP Maramureș.


Pentru a facilita accesul contribuabililor la mediul online, în vederea degrevării ghișeelor, au fost puse la dispoziția populației calculatoare de pe care doritorii pot să realizeze operațiile dorite. În județul nostru, astfel de calculatoare au fost instalate în sediile AJPF Maramureș în Baia Mare, Sighet, Târgu Lăpuș și Vișeu de Sus. “În sediul Administrației Județene a Finanțelor Publice Maramureș și serviciile fiscale teritoriale, sunt la dispoziția contribuabililor calculatoare în sistem self service, în vederea accesării serviciilor oferite de Agenția Națională de Administrare Fiscală. La cerere, contribuabilii vor fi îndrumați direct de către inspectorii fiscali în vederea îndeplinirii obligațiilor fiscale. Lista sediilor ANAF, în care sunt puse la dispoziția contribuabililor calculatoare destinate auto-servirii, se regăsește pe site-ul instituției”, a precizat Călin Chilat.

                                                                                                      C.L.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu