luni, 11 noiembrie 2019

Propuneri de proceduri unitare la nivel național privind gestionarea deșeurilor


 Timp de două zile, în intervalul 4 - 5 noiembrie 2019, s-a desfășurat în București seminarul ”Proceduri de lucru ADI, modalitatea de implementare a noilor prevederi legislative privind gestionarea deșeurilor municipiale”. Discuțiile, la care au fost prezenți reprezentanți ai consiliilor județene și ai ADI din întreaga țară, au vizat în special problemele pe care le presupune responsabilitatea monitorizării sistemelor de management integrat al deșeurilor. S-au luat de asemenea, în discuție, categoriile de proceduri generale și modalitățile de adaptare a procedurilor standard.
Din partea Consiliului Județean Maramureș au fost prezenți la seminar Claudia-Maria Breban - director al Direcției de Dezvoltare și Implementare Proiecte și Dumitru Dumuța – administrator public.
”Potrivit angajamentelor luate în fața Comisiei Europene, România trebuie să întreprindă toate măsurile necesare implementării unor instrumente economice în domeniul gestionării deșeurilor. Prin urmare, în cadrul întâlnirii s-au discutat propunerile de proceduri care trebuie să fie unitare la nivelul tuturor consiliilor județene și ADI-urilor. De asemenea, s-a discutat sistuația Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor la nivelul județelor și problemele specifice pe care le presupune implementarea acestora. Problemele cele mai frecvente sunt cele legate de operare.” – afirmă Claudia-Maria Breban - manager proiect Sistem de Managment Integrat al Deșeurilor în județul Maramureș
Asimilarea și respectare procedurilor reprezintă elemente obligatorii și relevante în activitatea oricărei entități care se ocupă de gestionarea sistemelor de management integrat al deșeurilor. Acestea se strcturează pe mai multe nivele, de la categoriile de proceduri administrative de achiziții și procedurile standard de organizare și funcționare, până la procedurile standard privind circuitul documentelor și procedurile de arhivare. 


                                                                                    CJMM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu