miercuri, 18 noiembrie 2020

Bicfalvi ajută România să nu piardă la Belfast! Primul lui gol la naţională!

 

Naţionala României de fotbal se întoarce cu un punct din deplasarea din Irlanda de Nord. Băieţii lui Mirel Rădoi încheie astfel Grupa 1 din Liga Naţiunilor B pe locul 3 cu 8 puncte.

Dincolo de această competiţie ne bucurăm pentru că România va urca pe locul 20 în topul naţionalelor din Europa astfel că va fi în Urna B (şi nu în C) la tragerea la sorţi pentru stabilirea grupelor preliminare pentru Cupa Mondială din 2022.

 Eric Bicfalvi a marcat primul său gol la naţională. Un gol care a salvat România de la un eşec. Legat de gol, a fost o fază superbă, care a circulat pe traseul Răzvan Marin – Florin Tănase, ultimul i-a pasat în centrul careului lui Bicfalvi iar acesta din urmă a reluat elegant cu stângul, plasat, pe lângă bară, pe colţul scurt, cam de la 11 metri (min. 81).

Dincolo de gol, ne amintim şi de acea fază din minutul 76 în care i-a aşezat perfect mingea lui Răzvan Marin, care apoi a ratat.

 Caseta partidei Irlanda de Nord – România 1-1 (0-0)

Au marcat: Boyce (56) / Erik Bicfalvi (81)

Irlanda de Nord: Peacock-Farrell – Ballard, Evans (cpt.), Cathcart – Kennedy (Lewis, 66), McNair, Smith (Galbraith, 79), Mccann, Dallas – Magennis (McLaughlin, 79), Boyce (Washington, 66). Selecţioner: Ian Baraclough.

România: Tătăruşanu (cpt.) – Nedelcearu, Cristea, Toşca (Bicfalvi, 74) – Creţu (Mogoş, 64), Marin, Nistor, Camora, – Man (Maxim, 64), Alibec (Băluţă, 87), Tănase (C. Ganea, 87). Selecţioner: Mirel Rădoi.

 

CLASAMENT FINAL Liga B, Grupa 1


1.Austria 6 4 1 1 13 puncte

2.Norvegia 6 3 1 2 10 puncte

3.România 6 2 2 2 8 puncte

4.Irlanda de Nord 6 0 2 4 2 puncte

                                                                                 Cristi SOMEŞAN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu