sâmbătă, 15 iunie 2024

Fotbal pe timbre: România la Euro 2024

Cu ocazia Euro 2024, Romfilatelia a introdus în circulaţie vineri, 14 iunie 2024, emisiunea filatelică România la Campionatul European de Fotbal din Germania 2024, compusă din două mărci poştale, un bloc filatelic de două timbre nedantelate şi un plic „prima zi”. Cu acest prilej a fost realizat şi un întreg poștal cu timbru marcă fixă.

Marca poştală cu valoarea nominală de 4,60 lei prezintă o fază des întâlnită, în care un portar prinde cu siguranţă o minge trimisă în spaţiul lui apărător al porţii. Marca poştală cu valoarea nominală de 13 lei ilustrează o secvenţă dinamică de preluare din aer a unui balon şi de execuţie a unei lovituri spre poartă sau de pasă la distanţă.

Imaginea plicului „prima zi” sugerează efortul şi siguranţa cu care un portar prinde mingea într-o compoziţie în care globul pământesc apare ca o prezenţă care aminteşte de competiţiile continentale şi mondiale care au drept obiect fotbalul.

Campionatul European de fotbal este principalul turneu al sportului cu balonul rotund, organizat de UEFA. Competiţia disputată de echipele naţionale ale ţărilor membre UEFA desemnează campioana continentală a Europei. Este al doilea cel mai urmărit turneu de fotbal din lume, după Campionatul Mondial de fotbal.

Emisiunea este disponibilă în reţeaua magazinelor Romfilatelia din țară, precum şi online, pe romfilatelia.ro.

Sursa: Romfilatelia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu