sâmbătă, 22 iunie 2024

Gușă: Nu mai puneți presiune pe ”tricolori”, și-au făcut deja datoria! HAI ROMÂNIA!

Suntem într-o zi plăcută românilor la Campionatul European de Fotbal, urmează să jucăm deseară cu Belgia, după victoria neașteptată cu Ucraina. Care victorie a venit după o calificare norocoasă, și după o serie de meciuri-amicale-dezastru, în urma cărora ne rugam cerului să nu ne facem ”de rahat” în Germania.

Observ că mulți dintre comentatorii publici fac pe proștii (unii chiar sunt!), și pun presiune pe tricolori neconcepând altceva decât victoria în meciul de deseară, având în față totuși Belgia, o mare echipă de fotbal a Europei. Eu le solicit tuturor să se liniștească, cum zice românul, ”Să nu mâniem pe Dumnezeu!”, echipa noastră de fotbal și-a făcut deja datoria cu vârf și îndesat învingând Ucraina la scor de forfait, atenție, o echipă cotată, și aceasta, mult mai sus decât România.

Așadar, prieteni români, știu că v-ați săturat de umilințe și rușine în ultimele decenii (că vă e dor inclusiv de succesele și prestigiul aduse de către ”Generația de Aur”), dar nu încercați să vă scoateți pârleala pe seama succeselor din fotbal, cu o echipă națională ce s-a calificat aproape miraculos, având jucători ce evoluează în echipe sau campionate de rangul 2 sau 3, dar a căror ambiție, dăruire și spirit de echipă au precumpănit, ne-au răcorit de multe umilințe, inclusiv geopolitice, învingând Ucraina.

Haideți deci să încercăm să nu mai fim ”atât de români”, să ne încurajăm echipa ȘI LA BINE, ȘI LA RĂU, tricolorii și-au făcut deja datoria, deja suntem pe plus, iar orice victorie viitoare, la fel ca și o posibilă înfrânegre, să fie doar motiv de aplauze pentru efortul depus de ei, în încercarea de a promova țara și a mulțumi suporterilor! ”Cu România pe tricou și-n suflet!”, cum zicem zilnic la GOLD FM.

HAI ROMÂNIA!

 

Autor: Cozmin Gușă

Sursa: NapocaNews

Un comentariu: