luni, 3 iunie 2024

MIND Monday - despre AUTOMATISME

 


Bună Dragos,

Suntem niște creaturi ale obiceiurilor, noi oamenii.

Zilnic repetăm mii de tipare de comportament și gândire care ne-au intrat în obișnuință.

Avem un creier construit să aleagă calea minimului efort. O dată ce a învățat cum să reacționeze la ceva, va repeta mereu aceeași reacție. 

Așa se formează automatismele sau obișnuințele și sunt nenumărate studii care demonstrează că peste 60% din comportamentele noastre sunt automate.

Automatismele sunt bune, ne ușurează mult existența, daaar… nu ne sunt de prea mare ajutor  când vrem să facem anumite schimbări!

Automatismele ne țin în zona de confort.

Schimbările se petrec când ieșim din zona de confort.

Dacă simți că viața ta stagnează, că nu poți face schimbări deși ți-ai dori, că ceva te trage mereu înapoi, poate ți-ar fi de folos să observi cu atenție acele automatisme sau tipare repetitive cum vrei să le spui, care te readuc mereu în același punct. E important să conștientizezi mai întâi ce din modul în care gândești și acționezi te sabotează să faci schimbarea și apoi să îți creezi un mod nou de gândire și acțiune pe care să-l repeți intenționat de atâtea ori până când va deveni noua ta obișnuință.

O întrebareDacă ai alege să schimbi ceva din modul în care gândești, ce ai schimba și de ce?


Am creat acest newsletter ca o sursă permanentă de idei și întrebări. Folosind constant această sursă, mintea ta se va îmbogăți cu gânduri noi, care vor conduce spre acțiuni și comportamente noi, care vor genera schimbări pozitive ce îți vor îmbogății viața.

Dacă îți place acest newsletter, fă-l cunoscut și prietenilor tăi! Dacă faci asta, eu îți mulțumesc!

Cu prietenie,

Bianca


LET ME BE YOUR GPS!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu